FirAnoia serà del 4 al 6 de maig però vol ser una eina útil durant tot l'any

La fira multisectorial de la comarca, FirAnoia tornarà el proper cap de setmana del 4 al 6 de maig al centre d’Igualada. Per primer cop, el sector de l’alimentació que representava el TastAnoia anirà per separat de la fira, al considerar els organitzadors “que ja s’ha fet gran i pot caminar sola”. Ara aquesta fira es farà passat l’estiu, en una data encara per determinar.

A la presentació de la fira, el president Joan Domènech va explicar que aquest any volen tornar “l’essència multisectorial” que els caracteritza i omplir així el centre d’Igualada d’ofertes per a tots els gustos i per a totes les edats.

En aquest sentit, aquest any també s’ha fet una gran aposta per incloure escoles d’Igualada, que faran diverses activitats amb els alumnes com a protagonistes, tal com va explicar la regidora de l’Ajuntament d’Igualada, Patrícia Illa. Que també va voler destacar les activitats paral·les que es faran aquell cap de setmana, com la Nit de Shopping i la Igualada Urban Night Show.


La Fira d’Igualada ha destinat enguany al voltant dels 100.000 per tirar endavant la FirAnoia, una xifra similar a la de l’any passat. També similar és el nombre d’expositors, 169 dividits de la següent manera: 90 de comerços, 20 d’automoció, 30 d’artesania, 11 de cooperatives, 8 d’extraescolars i 4 d’entitats.

Cal destacar que el 55% dels expositors són d’Igualada, un 10% de la resta de l’Anoia i un 35% de la resta de Catalunya. En aquest sentit, Domènech va especificar que el fet que sigui només un 10% el de la resta de la comarca és perquè el teixit empresarial que hi ha no s’adequa al tipus de FirAnoia, al ser empreses massa grans o de sectors molt especialitzats.

Al llarg dels 3 dies de la fira es faran diverses activitats en els diferents espais com l’Espai Abacus o el d’Anima’ns. Hi haurà una subhasta solidària de quadres destinada a Càritas, pintades de graffitis, partides d’escacs, tornejos del FIFA, actuacions musicals…

La fira virtual, la gran novetat

Fins ara hem parlar de la fira física, però aquest any FirAnoia ha volgut innovar i obre un gran espai a la xarxa que durarà tot l’any. Es tracta d’una secció de la nova pàgina web que està en procés i on hi tindran un lloc tots els expositors de la fira per anunciar ofertes i novetats de l’empresa al llarg de tot l’any.

D’aquesta manera, es pot dir que la fira vol ser una eina útil durant tot l’any no només els 3 dies que dura típicament. A més, aquesta servei entra amb el mateix preu que havien de pagar fins ara els expositors, tot i que des de la Fira han reconegut que si el servei funciona pot ser que de cara al futur sigui de pagament.