Igualada acull l'assemblea de l'Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees

Del 3 al 5 d’abril Igualada ha acollit la la 27a Assemblea Anual de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees. En l’actualitat, Igualada és la ciutat que ocupa la vicepresidència estatal d’aquesta xarxa de territoris amb tradició en el tèxtil i la moda, amb una trajectòria de gairebé tres dècades i que actualment compta amb una trentena de municipis europeus, representant en conjunt una població de prop de dos milions habitants.

La trobada ha reunit a l’Adoberia Bella una quarantena d’experts, que durant tres dies han posat en comú noves idees per a potenciar i seguir impulsant  el sector. Un dels principals reptes de la indústria passa per la modernització i la aposta per seguir sent capdavantera en un món cada vegada més competitiu.

L’associació aplega membres d’institucions relacionades amb la indústria tèxtil, agències de desenvolupament local, centres d’innovació i de recerca i escoles de disseny. Els seus objectius passen per reforçar el tèxtil moda d’aquests territoris, mitjançant eines de finançament públic o a través de la cooperació públic privada, fent incís en el teixit productiu i en l’ocupació.