La Confraria de la Vinyala incorpora deu nous membres

L’acte d’investidura va tenir lloc en un sopar amb 150 comensals

El medalló, el carnet i el diploma són els tres distintius que indiquen la condició de confrare de la Vinyala. Un distintiu que aquest mes han rebut Mireia Boladeras, Janna Abuli Riba, Joan Sangüesa Adell, Jaume Simon Rial, Lluis Mora Vidal, Lluis Resina Salvador, Joan Muñoz Alba, Carme Gonzalez Garuz, Imma Jubert Ruiz i Angels Castillo Ripoll. 

En la trobada del mes de març d''Els dijous de vinyales', la Confraria la Vinyala va celebrar el sopar (que es fa cada cop en un restaurant diferent) en el que es cuina una recepta de vinyales i va fer la cerimònia de benvinguda als nous membres. El sopar va tenir lloc al restaurant Mas dels Vivencs a la Pobla de Claramunt i, abans de l'àpat,es van investir 10 nous confrares que acompanyats dels seus padrins.

Els nous confrares van rebre el medalló, el carnet i el diploma que els acredita com a nous membres, van fer jurament de fidelitat a la confraria i per part del president se'ls va posar la banda i nomenar confrares. Es tracta de les igualadines Mireia Boladeras, Janna Abuli Riba, Carme González i Imma Jubert. També rebien el distintiu, Joan Sangüesa Adell (Esparreguera), Jaume Simon (Rial Granollers), Lluís Mora Vidal (Martorell), Lluís Resina Salvador (Martorell), Joan Muñoz Alba (Martorell) i Àngels Castillo Ripoll (Barcelona).

Unes 150 persones es van reunir en aquesta vetllada. Van poder gaudir d'unes vinyales amb carxofa, producte de temporada, i costella de porc realitzades pels cuiners del mateix restaurant Mas dels Vivencs amb el suport d'algun confrare cuiner. En total van ser 60 quilos de cargols cuinats. El resultats, segons els mateixos comensals, va ser excel·lent. La Confraria de la Vinyala té per objectiu reivindicar i donar a conèixer el cargol de la vinyala, una de les especialitats culinàries de la comarca, un producte genuïnament anoienc, el cargol de vinya. Va nèixer l'any 2010, quan els 14 fundadors van constituir la Confraria. Actualment ja són 188 confrares. Entre les activitats fixes, la Confraria acaba la temporada cada any al juliol amb la Nit de cuiners.

Font: AnoiaDiari.cat