Responsables de RRHH demanen que posar al dia la tecnologia dels centres formatius de l'Anoia

El Fòrum Empresarial tracta també la millora del transport públic cap a Bages i Penedès

La fuita de talent és una de les preocupacions més vives entre els professionals dels recursos humans de les empreses de la comarca. També es va parlar de la necessitat de polítiques de conciliació familiar per "motivar als treballadors".

La Unió Empresarial va organitzar el Fòrum Empresarial de Recursos Humans, una trobada a la que van assistir-hi deu responsables de diverses empreses de l'Anoia. Els assistents van tractar les necessitats en les que ja s'ha insistit en l'actual cicle econòmic i els darrers anys: la necessitat de trobar personal qualificat, la formació, i les males comunicacions. Sobre el primer punt, els responsables de recursos humans de les empreses també van posar sobre la taula un dels aspectes de la formació i és que "sovint es troben amb joves que desconeixen la maquinària a manipular per que els centres de formació no estan adaptats a la tecnologia actual que hi ha a les empreses".

Es van posar de manifest altres preocupacions com "la dificultat per cobrir els llocs de treball, des d'enginyers fins a fresadors o xofers, passant per personal que domini els idiomes, entre altres perfils professionals. Asseguren que hi ha una fuita de talent i falta d'actitud". Un altre tema destacat que va sorgir és el problema de males comunicacions amb transport públic entre municipis de la comarca, i també cap a ciutats properes com Vilafranca del Penedès o Manresa. Una mancança que dificulta la mobilitat de les persones a l'hora d'anar a treballar, sobretot a aquells que no disposen de vehicle propi.

Els responsables de recursos humans van posar en valor les polítiques de conciliació que algunes empreses ja posen a la pràctica per motivar als treballadors. Mesures com facilitar-los un vehicle d'empresa, cercar vivenda a persones de fora, salaris competitius, instal·lar espais de menjadors i cuines a les empreses, formar als treballadors, promocionar-los internament, etc. També van destacar el potencial d'empreses de renom i amb un pes important a nivell internacional instal·lades a la comarca, així com la bona relació entre universitat i empreses per captar talent, i la bona qualitat de vida que ofereix el territori.

Font: AnoiaDiari.cat