Masquefa programa aquest 2018 una trentena d'activitats en el 'Fem Cultura'

La vila prepara per aquest 2018 un nou ventall d'activitats extens relacionat amb la cultura. A més, es farà també el III Concurs de Fotografia Instagram.

A Masquefa arrenca aquest febrer una nova edició de 'Fem Cultura', un programa impulsat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Masquefa i que té com a objectiu difondre i promoure la cultura a través de l'organització de temporades estables d'activitats culturals. Al llarg d'enguany, el consistori oferirà als masquefins un extens i complet programa de propostes que inclou sortides, balls populars i xerrades sobre múltiples temàtiques. Fins a finals del mes de desembre, es realitzaran prop d'una trentena d'activitats.

La responsable de Cultura de l'Ajuntament, Ester Ibáñez, assegura que "enguany, amb l'objectiu de potenciar el projecte, el programa inclourà com a gran novetat la fotografia, amb el curs de fotografia i la tercera edició del Concurs de Fotografia Instagram com a grans exponents". En aquesta línia, Ibáñez avança que "també apostem per renovar el format de les xerrades, que aquest 2018 tindran com a temàtica temes i qüestions d'interès de la nostra vila".

El Monestir de les Avellanes, una de les sortides enguany
El Monestir de les Avellanes, una de les sortides enguany

L'espai central serà la Sala Polivalent acollirà fins al 23 de desembre un total de 16 actuacions a càrrec del Grup Choffers, Duet Amor, Som-hi Band i Duo Melody. Els balls començaran a les 6 i tindran un preu simbòlic de 2 euros. El 'Fem Cultura' 2018 inclou un total de sis sortides culturals a diferents punts de Catalunya. La primera d'elles, el 17 de març, a la Casa de les Punxes i Sant Pau recinte modernista. El programa, però, també portarà enguany al masquefins a les Coves de Salnitre (28 d'abril), la Ciutadella Ibèrica i Castell de Santa Creu de Calafell (26 de maig), Besalú (16 de juny), el Monestir de les Avellanes i Fira del Torró (13 d'octubre) i el Parc Güell (10 de novembre).

Pel que fa a xerrades, la Biblioteca Municipal serà l'espai escollit al llarg d'aquest 2018 per dur a terme un total de cinc conferències sobre diferents temàtiques relacionades amb Masquefa i a càrrec d'experts i professionals: 'Perquè fem excavacions paleontològiques a Masquefa' (16 de març), 'Masquefa, el paradís perdut fa 11 milions d'anys' (11 de maig), 'Masquefa a l'univers' (26 d'octubre), 'Masquefa a la prehistòria' (data per confirmar) i 'Masquefa, carrer de Barcelona' (data per confirmar).