Set municipis anoiencs reben bicicletes elèctriques de la Diputació

El nou material serà destinat tant als serveis municipals com a la policia local

La setmana passada, com un regal en diferit de Reis, diversos pobles de la comarca van rebre bicicletes elèctriques. Calaf, Els Hostalets de Pierola, Òdena, Piera, Pujalt, Sant Martí de Sesgueioles i Vallbona d'Anoia figuren entre els 74 municipis en els que la Diputació ha atorgat aquest material.

Set municipis de la comarca, Calaf, Els Hostalets de Pierola, Òdena, Piera, Pujalt, Sant Martí de Sesgueioles i Vallbona d'Anoia, estan entre els 74 municipis de la demarcació de Barcelona que van rebre el pasat dijous una bicicleta elèctrica cedida de la Diputació, destinada tant a la policia local com a serveis municipals. En total, l'ens provincial n'ha repartit 112 entre els 74 municipis.

Valentí Junyent, en un dels lliuraments a municipis
En el cas de Vallbona, l'acte de lliurament va anar a càrrec del diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent i en representació de l'Ajuntament de Vallbona hi va assistir el primer tinent d'alcalde, Pere Masagué. Gràcies a aquest programa, iniciat l'any 2008 i que s'emmarca en la línia estratègica de mobilitat tova i en una política més general d'eficiència energètica, la Diputació de Barcelona ha cedit ja 563 bicicletes a un conjunt de 300 municipis de la demarcació. La implantació d'aquest programa està comportant un important estalvi de més de 650 tones anuals de CO₂ a l'atmosfera, però també un important efecte exemplificador, ja que des de les administracions locals el ciutadans veuen en la  implantació de la bicicleta com un element pacificador del trànsit així com un descens de la contaminació, tant acústica com atmosfèrica. La bicicleta, estarà a disposició dels serveis municipals per als desplaçaments per dins del poble millorant així la eficiència i preservació del nostre entorn.