Aeroports licita l'adequació de l'aeròdrom d'Igualada-Òdena per adaptar-lo a la normativa estatal

Les obres, amb un import de 256.000 euros, permetran equiparar la instal·lació a les noves normes de seguretat operacional d’aeròdroms d’ús restringit

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, explica que aquesta actuació ajudarà a crear activitat econòmica als dos municipis

L'aeròdrom d'Igualada-Òdena.

 

Aeroports de Catalunya, empresa pública del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha licitat avui les obres per adequar l’aeròdrom d’Igualada-Òdena a la normativa estatal. Les actuacions que es duran a terme permetran equiparar la instal·lació a les noves normes de seguretat operacional d’aeròdroms d’ús restringit. L’import de la licitació és de 256.400 euros i es preveu que les obres comencin a finals de març, amb un període de cinc setmanes.
 
Les actuacions que es duran a terme són:
 
·         Regeneració del paviment de la pista.
·         Adequació dels pendents de la pista per evitar obstacles en els primers 100 metres de la superfície de transició.
·         Retirada de la caseta ubicada a la capçalera 17  dins de la franja.
·         Reparació de la tanca perimetral i senyalització de la tanca.
·         Nova tanca a la zona de Bombers.
·         Demolició de les mànegues de vent actuals i instal·lació de dues mànegues segons normativa i senyalització adequades.
·         Renovació de la senyalització horitzontal: pintura de pista.
·         Senyalització a la tanca perimetral.
 
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha destacat que aquesta actuació és un primer pas perquè l’aeròdrom pugui acollir més activitat. “És un factor de modernització per a aquesta instal·lació amb l’objectiu de generar més activitat tant aèria com econòmica, que repercutirà també a Igualada i Òdena”, ha exposat. Per a Font, “aquest és un exemple de col·laboració entre els municipis i la Generalitat que ha d’ajudar a crear activitat econòmica”.