El Somiatruites apareix a la 'Guia dels millors 100 restaurants de Catalunya'

En plena cursa per renovar el seu premi de millor xef jove al San Pellegrino, el restaurant de David Andrés apareix ara a la guia de millors restaurants de Catalunya. S'emfasitza també en el seu projecte arquitectònic.

 

 
"La Guia dels millors 100 restaurants de Catalunya" que s'ha editat per part d'Espurna Nec&otium i s'ha fet amb la col·laboració dels professionals de la secció gastronòmica de 'La Vanguardia' i la revista 'Cuina' té com a única referència de la comarca el Somiatruites. El restaurant dels germans David -cuiner- i Xavier Andrés comparteix aquestes pàgines amb alguns dels restaurants més prestigiosos del país, com l'ABaC de Jordi Cruz, el Sant Pau de Carme Ruscalleda, Can Jubany del xef Nandu Jubany, el Celler de Can Roca dels germans Roca, o els restaurants Compartir i Disfrutar de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, entre molts d'altres establiments que es poden trobar en aquest llibre.

 

Els autors de la guia parlen del Somiatruites com "el somni d'un jove equip convertit en realitat: posar a l'abast de tothom alta cuina elaborada amb excel·lents matèries primeres en un espai innovador". Del xef, David Andrés, apunten que "combina els millors productes de la terra amb tècniques avantguardistes per aconseguir el millor resultat: plats exquisits, aptes per a totes les butxaques". Així mateix, la guia posa l'èmfasi en el local: una antiga adoberia reformada per l'arquitecte Xavier Andrés que crea un espai "innovador i únic".