Igualada fa avui els Tres Tombs

Avui, diumenge 21 de gener, Igualada acull novament la celebració dels Tres Tombs. Per als qui vulguin matinar, a partir de les 9 i fins 2/4 d’11 del matí, a l’esplanada del torrent de Can Masarnau (Fàtima), es podrà gaudir de l’esmorzar pels participants forans en els Tres Tombs i tothom que ho desitgi. A partir de les 11 del matí, els participants començaran a concentrar-se als carrers del voltant de la plaça Castells, per tal que a les 12h puguin iniciar-se els Tres Tombs.

El Fanal encapçalarà la comitiva, seguit de la Secció d’Hípica dels Mossos d’Esquadra, el carro amb la imatge de Sant Antoni Abat – patró dels animals i en honor al qual es celebra la Festa -, les banderes gremials amb les bandereres i la pubilla amb les seves dames d’honor, els seguiran junt amb tots els carros, carruatges i animals participants.

En el darrer tomb, i des de l’empostissat situat a la Rambla de Sant Isidre, es realitzarà la benedicció de totes les cavalleries i animals domèstics presents.

Al llarg del matí, tothom qui desitgi el típic tortell de Sant Antoni, podrà comprar-lo a les diferents parades que des de l’Antic Gremi de Traginers i gràcies als seus col·laboradors, hi haurà en diversos punts: Rambla Sant Isidre, Passeig Verdaguer i Avinguda Balmes. Un cop finalitzats els Tres Tombs, i per tal de cloure la diada còmodament, es celebrarà el merescut dinar de germanor.

Des de l’Antic Gremi de Traginers i per a la població en general es volen comunicar les informacions, consells i instruccions següents, acollides al Pla d’Autoprotecció (PAU)durant els Tres Tombs:

-Eviteu de recollir caramels a la zona de pas dels carruatges.

-Vetlleu i controleu els nens i nenes perquè no s’aproximin als animals i a les rodes dels carruatges.

-Es recomana no transitar entre carruatges durant tot el recorregut dels Tres Tombs.

-En cas de pèrdua contactar amb la Policia Local.

-Els responsables de l’organització de l’Antic Gremi de Traginers s’identificaran amb un braçalet amb l’anagrama de l’entitat.