Els salons de la infància d'Igualada i Vilanova obren avui les seves portes

El 28 ho faran els de Carme i Capellades

Aquest dimecres 27 de desembre, passades les festes de Nadal i Sant Esteve, els infants de la comarca tenen una cita amb els tradicionals salons de la infància que obren les seves portes a Igualada i, després de 4 anys, a Vilanova del Camí.

L'endemà dijous 28 obriran portes els de Carmes i Capellades. En altres municipis, com La Torre de Claramunt o Piera, ja s'han celebrat.

La tecnologia serà l'eix temàtic del Saló de la Infància d'Igualada que arriba enguany a la seva 34a edició. El saló, malgrat algunes crítiques rebudes, repeteix la ubicació estrenada l'any passat: l'Escorxador.

Enguany, però, s'augmenta l'espai, afegint activitats al carrer Prat de la Riba, que s'afegeixen a les que es realitzaran a la nau principal de l'Escorxador i en dues carpes adjacents.

Des de l'Ajuntament d'Igualada es pretén atraure més públic, especialment entre els infants preadolescents, després del descens de visitants de l'any passat. En aquest sentit, s'han organitzat diverses propostes, com per exemple les activitats de realitat virtual o els jocs de minecraft. S'ampliarà també l'espai per a nadons i es mantindran les activitats que sempre tenen millor acollida, com el rocòdrom, els llits elàstics, la pista d'skate o el circuit de karts, entre molts altres.

A més, també com a novetat, els assistents al saló es podran descarregar gratuïtament una nova aplicació per a mòbils que, a banda d'oferir tota la informació relacionada amb el Saló, els permetrà participar en un concurs diari.

 

El saló de la infància posarà, aquest any, la mirada en el món de la tecnologia, anomenant-se El Saló Tecnològic. La voluntat, tal com s'ha explicat des de l'Ajuntament d'Igualada, és "animar els nens i nenes de la ciutat a interaccionar amb el seu entorn, explorar, participar i adquirir coneixement en aquest àmbit".

El Saló Tecnològic obrirà portes del 27 de desembre de 2017 al 4 de gener de 2018. (El dia 31 de desembre tanca a les 14 h o el dia 1 de gener el Saló estarà tancat.), de 10.30 a 19.30 h. El preu de les entrades és de 3,5 euros per dia, tot i que l'entrada serà gratuïta pels menors de 3 anys i pels acompanyants majors de 12 anys. També es podran adquirir abonaments de 4 dies al preu d'11 euros.

Torna el Saló de la Infància de Vilanova del Camí

Després de quatre anys, els infants de Vilanova del Camí tornaran a gaudir del seu saló, que se celebrarà a les instal·lacions de Can Papasseit, del 27 al 30 de desembre d'enguany. El saló és organitzat per l'empresa DiverEvent, i comptarà amb diverses activitats lúdiques i esportives. Els nens i nenes de Vilanova del Camí podran escollir el nom de la nova mascota del Saló.

La nova mascota del Saló de la infància de Vilanova del Camí convidarà als escolars vilanovins a descobrir el saló visitant les escoles abans de l'inici de les vacances nadalenques. El dilluns dia 18 a un quart d'onze serà al pati del Pompeu Fabra; una hora després, al pati del Marta Mata, i el dimarts dia 19, de les onze a dos quarts de dotze trobarem la mascota a l'escola Joan Maragall. L'Ajuntament de Vilanova del Camí convida els nens i nenes a "batejar" la nova mascota del saló, que encara no té nom. A la pàgina de Facebook de DivertEvent penjaran 3 possibles noms per tal que la gent voti el que més li agradi. Després es farà un sorteig. El guanyador s'emportarà un abonament per a cada dia que se celebra el Saló de la infància.

El Saló de la infància de Vilanova del Camí, organitzat per l'empresa DiverEvent, ocuparà l'espai de dins de Can Papasseit, amb inflables, tallers de cuina, un espai de consoles, etc. Les activitats esportives es realitzaran a l'exterior, a la plaça dura de Can Papasseit.

Durant el saló es realitzaran diverses activitats extraordinàries, com la recollida de joguines per la campanya de Creu Roja Anoia, el dia 27; o una exhibició canina de rescat i també la visita de la patrulla canina, el divendres 29.

El dia 28 el saló romandrà tancat, a causa de l'arribada del Patge Makalí. Es farà un berenar popular a les cinc de la tarda, amb un espectacle de màgia amb el mag Nanique estrenarà l'espectacle Alehophop i finalment es rebrà al Patge Makalí.

El Saló obrirà en horari de matí i tarda: de les deu a dos quarts de dues del migdia i de dos quarts de quatre a vuit del vespre. L'entrada pel Saló per només un dia costarà 2 euros, però hi haurà un abonament per a cada dia al preu de 7 euros. Les entrades es podran adquirir a la taquilla de Can Papasseit.

El món del circ, protagonista del Saló de la Infància de Capellades

El Saló de la Infància de Capellades es farà del 28 de desembre al 4 de gener al Pavelló Poliesportiu de Capellades.

Aquest any el Saló girarà al voltant del món del circ, amb diverses propostes específiques sobre aquesta temàtica, però també amb les iniciatives proposades des de les diverses entitats que hi col·laboren.

L'horari habitual del Saló serà a les tardes de 4 a 8 del vespre, excepte el dia 31 que obrirà de 10.30 a 13.30 i el dia 1, que tancarà.

El preu de l'entrada és de 3 euros per als infants, que fins als 10 anys han d'anar acompanyats d'un adult. Comprant a Capellades Comerç, a partir del dia 21 i en compres superiors a 20 euros, l'entrada surt gratuïta.

Carme també celebrarà el Saló de la Infància els dies 28 i 29 de desembre.