L'hotel del Somiatruites serà una realitat el 2018

L’edifici del carrer del Sol guanyarà una planta amb set habitacions dobles

 

El Rec tindrà l'any vinent el seu primer hotel. S'alçarà sobre l'actual restaurant Somiatruites, que dirigeixen els germans Xavier i David Andrés, i comptarà amb set habitacions.

Una idea somniada de fa molt temps cristal·litzarà del tot aquest 2018. El Somiatruites, una de les referències gastronòmiques del territori guanyarà una planta i es convertirà en un hotel. David Andrés, reconegut com un dels cuiners joves amb més talent del planeta, ha portat la part culinària del restaurant, però el Somiatruites és també un projecte arquitectònic. El projecte del seu germà gran, Xavier Andrés, que com a arquitecte "vaig entendre que el futur era al Rec i ens hi volíem posicionar". 

 

El Somiatruites, al carrer del Sol
 
L'embrió va ser l'estudi d'arquitectura de Xavier, previ al restaurant, i anar sumant usos "que la permeabilitat del Rec permetés". Després va venir la planta baixa amb el restaurant. Una seqüència "per fer que la gent anés baixant al barri" i que ara tindrà un nou pas. Les set habitacions "que culminen el projecte del Somiatruites" a la planta superior. Seran dues plantes més la planta baixa, "ajustat als barems urbanístics del Rec" estrictament.

 

La naturalesa del Rec va canviant. Xavier Andrés explica que "fa deu anys seria inimaginable que tot l'aparcament del centre de la ciutat fos al Rec, però ara aquest barri és un valor, és un barri amb un prestigi creixent i que connecta amb la ciutat. Ara, és més fàcil fer el pas de construir l'hotel, i més amb els clients que vénen d'arreu en part pel Somiatruites i en part per la empenta econòmica dels adobers i les grans marques amb qui fan tractes".

L'hotel i el futur del Rec

El Rec pot anar guanyant noves activitats els propers anys. Xavier Andrés creu que "ha de ser la gent qui defineixi el que hi haurà. L'urbanisme és dissenyar i construir nous espais que serveixin per adaptar nous usos. L'urbanisme ha de saber reaprofitar els espais en ciutats que se'ns estan fent petites". Confia que hi hagi un canvi gradual, "pautat però no limitat".