Primera edició de la Festa del vi novell de la Conca d'Òdena

Amb la voluntat de donar a conèixer els vins que en petites produccions actualment s’està elaborant a la Conca d’Òdena, l’Associació de Petits Viticultors organitza una Festa del Vi Novell a la ciutat d’Igualada. La iniciativa presentarà els vins de deu microcellers de l’associació i vol promocionar el vi novell dels petits viticultors de la Conca, donant a conèixer la temporalitat del seu consum i un vi nou, que mostra ja, les primeres notes de com seran els vins de l’anyada.

Al llarg de la festa, que tindrà lloc al local social Barri de Xauxa a la plaça Catarineu, divendres 15 de desembre a partir de les 7 de la tarda, els microproductors participants oferiran la degustació de 14 vins novells de varietats autòctones locals i també es podran degustar tapes elaborades per gent del barri de Xauxa.

L’Associació de Petits Viticultors de la conca d’Òdena treballa per promoure la col·laboració entre els petits viticultors que hi ha a l’àrea geogràfica de la Conca d’Òdena. En l’elaboració d’un cens de les vinyes de la Conca, donant a conèixer la seva antiguitat, les varietats que les componen i estudiant les varietats autòctones de la zona, com poden ser el sumoll, el panser, la martorella, el macabeu i d’altres, per tal de potenciar-les, donant personalitat pròpia a la Conca d’Òdena.

Podeu trobar més informació de la Festa del vi novell de la Conca d’Òdena a les xaxes socials:

www.facebook.com/viticultorsconcaodena/ i també a www.instagram.com/viticultors_conca_odena/.