El Somiatruites continua posant l'Anoia a la Guia Michelin

El distintiu Bib Gourmand reconeix ”la cuina d’alta qualitat per menys de 35 euros”

 

Igualada continua sent un punt referencial pels gurmets. En concret, el Rec, on hi ha el restaurant Somiatruites del xef David Andrés, que aquest 2018 mantindrà el segell Bib Gourmand. 

El distintiu Bib Gourmand del restaurant Somiatruites, que assenyala establiments que "ofereixen una cuina d'alta qualitat per menys de 35 euros", continua mantenint la presència anoienca a la Guia Michelin. En l'edició del 2018, la proposta culinària dels germans Andrés consta altra vegada ala guia francesa, com ja ho feia al del 2017, per primer cop. 

És, doncs, l'únic establiment de la comarca de l'Anoia que hi consta. El distintiu representa "un símbol de qualitat i aposta segura pel comensal", segons apunta la pròpia guia, que destaca "la creixent preocupació dels restauradors per oferir una cuina de qualitat i accessible a tots els pressupostos".

 

De fet, enguany, el restaurant ABaC de Barcelona, on el xef igualadí David Andrés n'és el cap de cuina, ha rebut també les tres estrelles Michelin. El jurat destacava la "tècnica, la creativitat i la perfecció gastronòmica a uns nivells de màxima expressió" del restaurant barceloní. Així, el restaurant ABaC se suma als restaurants catalans que coronen aquesta llista com el Lasarte de Barcelona, un projecte de Martín Berasategui amb el xef Paolo Casagrande al capdavant; el Celler de Can Roca dels germans Roca, a Girona; i el Sant Pau de Carme Ruscalleda, a Sant Pol de Mar.