La Torre rememora la seva tradició pagesa amb la Festa de la Cassola de Vinya

L'Ajuntament de La Torre de Claramunt programa per al proper diumenge una de les seves celebracions de referència. La Festa de l'Olla de Murri i de la Cassola de Vinya ve acompanyada de diverses activitats paral·leles, com una caminada, tallers de dibuix i exhibicions d'activitats i també d'antics oficis.

En plena tardor, els torredans homenatjaran aquest diumenge 12 les seves arrels amb la festa de l'Olla de Murri i de la Cassola de Vinya. Aquests eren àpats d'hivern dels pagesos de la zona que treballaven a les vinyes de sol a sol. La Festa de l'Olla de Murri i de la Cassola de Vinya arriba enguany a la seva quarta edició. Es tracta d'una jornada en la que s'organitzen activitats relacionades amb les vinyes, les barraques de pedra seca, el vi, el cava i la gastronomia que caracteritzen el territori torredà.

 

El nucli de Vilanova d'Espoia acull aquest certamen, que està organitzat per l'Ajuntament i compta amb la col·laboració de diferents entitats i associacions locals. També compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l'Anoia. Les olles i les cassolades són el centre de la festa. Des de primera hora del matí, i amb foc de llenya, es van cuinant les receptes que després els visitants podran degustar; l'olla de Murri i la cassola de Vinya. Els ingredients que es fan servir són productes de la terra de l'època i carns dels corrals de pagès tradicionals, tot fet amb productes de proximitat.

 

Les activitats començaran a les 9 del matí, quan tindrà lloc una caminada familiar que seguirà algunes de les barraques de pedra seca típiques de la zona, s'han organitzat tallers de dibuix i pintura, exhibicions de figures de fusta amb motoserra i jocs clàssics. També es comptarà amb exhibicions dels falcons i gegants de Vilanova d'Espoia. A més, durant tot el matí es podrà gaudir d'una mostra i degustació de vins i caves, parades gastronòmiques i d'una exposició d'una completa mostra sobre les bótes i l'ofici de boter. L'alcalde de la Torre, Jaume Riba, manifesta que és una festa jove, amb nomes 4 anys, però que des del municipi és vol seguir potenciant ja que "posa en valor el nostre patrimoni, en relleu alguns dels trets més característics del municipi i tot plegat ajuda a la promoció del territori".

Font: AnoiaDiari.cat