Una peça de 441 quilograms guanya el concurs de carbasses gegants de Calaf

Les carbasses gegants i el bon ambient van presidir la cita calafina de Tots Sants, que s'ha especialitzat des del 2015 en aquesta hortalissa. Aquesta edició, a més, va presentar-se la carbassa rècord en l'apartat d'horticultors anoiencs, un 'monstre' de 272 quilos.

La Fira de la Carbassa de Calaf va tenir lloc la diada de Tots Sants en un ambient festiu i distès i un clima propici que va permetre que totes les activitats es desenvolupessin amb normalitat. El plat fort era el concurs de carbasses va batre, per segon any consecutiu un rècord. Àngel Sòria, de Calaf, va guanyar la categoria de l'Alta Segarra del 5è Concurs de Carbasses Gegants de Calaf amb una carbassa de 272 quilograms, que a més a més és rècord a la comarca de l'Anoia. En la categoria general, el vencedor va ser Raul Gascón, de Lalueza (Osca), amb una carbassa de 441 quilograms. L'any passat es va superar el rècord d'Espanya a la categoria general, amb una carbassa de 631,6 quilograms.

Aquest dimecres, els encarregats de donar els premis a les carbasses gegants en la categoria Alta Segarra van ser en Jordi Fitó, regidor de cultura i festes de Calaf, i en Salvador Mogas, President de l'Associació Espanyola de Carbasses i Hortalisses Gegants, "Giganteras", com a convidat especial. En la categoria general van ser l'alcalde de Calaf, Jordi Badia, i novament en Salvador Mogas els encarregats de donar els premis. 

El públic familiar va tenir també la seva parcel·la. Amb els tallers de treballs manuals i gastronòmics, també dirigit al públic infantil, els visitants més petits van trobar el seu espai a una fira cada cop més diversa i destacada a la Catalunya Central. La gran aposta per la gastronomia va obtenir uns resultats molt positius, i és que el "Tasta Carbassa" va tenir gran èxit entre els visitants de la Fira, que van optar per esmorzar i també dinar amb els tastos elaborats amb carbassa que van preparar diversos restaurants de Calaf. Fins a cinc artistes locals van fer gaudir als assistents de la fira amb les seves obres i dissenys relacionats amb carbasses a bales de palla al llarg de tot el matí en diferents punts de la fira. Aquestes obres s'exposaran l'any 2018 com a reclam de la fira les entrades de la vila. 

 

La fira va reunir una quarantena de paradistes, que van notar positivament la bona rebuda que ha tingut enguany la Fira de la Carbassa, de la qual ja n'està confirmada la quarta edició per l'any 2018. En finalitzar la fira, com és costum, es van repartir fins a 1200 quilograms de carbassa entre els visitants i llavors de carbasses gegants. Donant així l'oportunitat als visitants de plantar les seves pròpies carbasses i poder-se presentar al 6è concurs de carbasses gegants de la vila de Calaf per l'any 2018.