Primera setmana de funcionament el bus Exprés.cat que uneix Igualada, Vilafranca i Vilanova i la Geltrú

Aquesta posada en marxa serveix com a període de proves per determinar l’eficiència i la demanda real, per així poder acabar d’adaptar el servei a les necessitats de la mobilitat entre aquests tres municipis

 

Aquest mes de juliol, el departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa la prova pilot del nou autobús Exprés.cat e25, que uneix directament Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú a través de l’Eix Diagonal format per les carreteres C-15 i C-37.

La línia funciona de dilluns a divendres feiners i oferirà 8 expedicions per sentit. Les sortides, tant des de Vilafranca del Penedès com d’Igualada, seran a les 6:45 h, 7:50 h, 15:05 h, 16:10 h, 17:15, 18:20, 19:25 i 20:30 h. Els horaris han tingut en compte les entrades i sortides a la feina i a la universitat, així com les connexions amb els Ferrocarrils de la Generalitat a Igualada per poder afavorir la intermodalitat.

El nou Exprés.cat és un servei llargament reivindicat pel territori. És, de fet, d’un dels primers acords de la Taula de Mobilitat del Penedès, que està integrada pels consells comarcals de l'Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf, a més dels ajuntaments de la zona, l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona i l’Autoritat Territorial de Mobilitat del Camp de Tarragona.

Està finançat pel fons climàtic, destinat a projectes per impulsar el transport públic i disminuir l'impacte ambiental. És el fons que prové de l'impost de diòxid de carboni aplicat a turismes, motocicletes i furgonetes comercials.

La posada en marxa servirà com a període de proves per determinar l’eficiència i la demanda real, per així poder acabar d’adaptar el servei a les necessitats de la mobilitat. Les previsions de passatgers se situen al voltant dels 21.900 viatges anuals. Les empreses operadores són Hispano Igualadina i Plana.