El Servei de Joventut del Consell Comarcal de l'Anoia engega de nou el servei GPS per als ajuntaments de la comarca.

El servei pren per objectiu la promoció d’hàbits saludables en els espais d’oci nocturn entre el col·lectiu jove.

El servei GPS (Grup de Promoció de la Salut) Anoia Jove es desplega en esdeveniments juvenils d’oci nocturn als municipis que ho sol·liciten, mitjançant una autocaravana o carpa. En aquests espais, les professionals proporcionen informació sobre hàbits saludables i conductes responsables i segures.

A l’estand del servei, s’hi pot trobar material informatiu sobre qüestions com ara el consum responsable de substàncies, la prevenció de riscos en les relacions sexuals i la prevenció de riscos associats al consum i la conducció segura. A més, l’estand compta amb una zona chillout i, segons el tipus de festa i municipi, també s’ofereixen activitats dinamitzades per a tenir informació sobre aquests temes. Des d’aquest servei es treballa amb una mirada preventiva, per això es reparteixen preservatius, kits del plaer, alcoholímetres d’un sol ús i es realitzen proves d’alcoholèmia digitals per als i les joves que han de conduir. També s’ofereix aigua i menjar per tal de reduir riscos en relació amb el consum d’alcohol.

La ruta del GPS 2024

Durant el mes de juliol el servei GPS es trobarà als següents punts: Festa Major de La Pobla de Claramunt (05), Festa Major Carme (12), Finde Jove de Castellolí (13), Festa Major Masquefa (19), Festa Major del Nucli antic de Santa Margarida de Montbui (19), Festa Major del Nucli urbà Santa Margarida de Montbui (20), Setmana de la Joventut de Piera (20), Nit Jove a Jorba (26) i a la Setmana de l’Esport i la Joventut d’Òdena (27).

A l’agost, el GPS, serà a la Festa Major de La Llacuna (05), Festa Jove de Les Pinedes d’Armengol (10), Setmana de la Joventut a Els Hostalets de Pierola (16), Nit Jove El Bruc (17) i Festa Major de Sant Martí de Tous (30).

Finalment, al setembre serà a la Festa Major de Vilanova del Camí (06 i 07) i a la Festa Major de Calaf (07).

No dubteu a acostar-vos-hi i preguntar qualsevol dubte i gaudir de la nit!