Torna FirAnoia amb una xifra rècord de 282 expositors i una vintena d'activitats

Del 22 al 24 de setembre el centre d’Igualada bategarà amb quatre certàmens simultanis: FirAnoia, Tasta’m, Fira d’Artesania i Mercat d’Antiguitats, a més de l’espai Automoció

 

La fira multisectorial FirAnoia se celebrarà els dies 23, 24 i 25 de setembre amb la participació de 282 expositors, una vintena més que en la darrera edició. El certamen, organitzat per Fira Igualada, enguany arriba a la seva 70ena edició en un molt bon estat de forma gràcies a l’interès d’empreses i visitants i amb més d’una vintena d’activitats programades per a tots els públics, que se sumen a les activitats pròpies que es duran a terme en cada un dels estands dels expositors.

Amb l’eslògan “Fira’t”, els organitzadors fan una crida al públic de l’Anoia i comarques veïnes a participar activament en una fira que ofereix de tot: des d’informació d’empreses, serveis i entitats fins a venda de vehicles, productes d’artesania o antiguitats, en una extensió de 16.000 metres quadrats d’exposició. En els seus setanta anys d’història, FirAnoia –coneguda popularment com la “Fira de setembre”- s’ha consolidat com un gran aparador de les iniciatives i serveis del territori.

El mateix cap de setmana, Fira Igualada ha organitzat tres certàmens més: “Tasta’m. Nits a l’Escorxador” que suma maridatge de vins i música, el Mercat d’Artesania que ocuparà l’espai final del Passeig, i també el Mercat d’Antiguitats, coincidint amb l’últim diumenge de mes, que omplirà diumenge al matí el parc de l’Estació Vella. Com ja és habitual, a la Plaça de Cal Font es reeditarà l’Espai Automoció, amb exposició i venda de cotxes a càrrec de diferents marques i concessionaris.

La 70ena edició de FirAnoia l’inauguraran oficialment divendres 22 de setembre a les 18h de la tarda el president de Fira d’Igualada, Ivan Sánchez Enrique, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Parcerisas. Es tracta de la primera fira que s’organitza amb el nou president, Ivan Sanchez, que el mes de juliol va agafar el relleu de Magí Senserrich al capdavant de l’entitat Fira Igualada.

FirAnoia, organitzada per Fira Igualada, compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i de les empreses Vera i Servisimó.

Fira’t... i participa!

Amb l’eslògan “Fira’t”, Fira d’Igualada convida als visitants no només a mirar sinó també a comprar, interactuar i participar de les diferents activitats. La pròpia organització presenta una programa d’actes que tindran lloc dins el propi recorregut de la fira, i que inclou des de les activitats infantils d’Anima’ns fins a classes de zumba i crossfit, exhibicions de ping pong, arts marcials, escacs, dansa, gimnàstica artística, ritmes llatins, concerts de gospel, percussió, jocs familiars, gimnàstica hipopressiva.

A aquesta vintena d’activitats s’hi han de sumar les activitats que molts expositors, com ara Abacus, Codelearn, New York Institute, Arbre Team o l’Escola Oficial d’Idiomes duran a terme al seu estand.

L’única activitat que es farà fora del recorregut firal és la tradicional recepció d’Hereus i pubilles, que tindrà lloc diumenge dia 24 a les 10h del matí a la plaça de l’Ajuntament, amb cercavila i animació.

Totes les activitats són gratuïtes. La informació completa es pot trobar a la web www.firanoia.cat

Recepció d’hereus i pubilles

A FirAnoia no hi faltarà una de les activitats més tradicionals: l’ofrena dels Hereus i Pubilles. Enguany són 16 els municipis anoiencs que seran representats per les parelles d’infants: el Bruc, Calaf, Calonge de Segarra, Carme, Castellolí, Copons, Igualada, Montmaneu, Òdena, La Pobla de Claramunt, els Prats de Rei, Sant Martí de Tous, Sant Martí Sesgueioles, Santa Maria de Miralles, la Torre de Claramunt i Veciana.

La recepció institucional dels Hereus i Pubilles per part de les autoritats es farà diumenge dia 24 a les 10h a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada. Es tracta d’un acte obert a tothom que comptarà amb l’animació d’Anima’ns i una cercavila dels Gegants Petits d’Igualada i els Nanos d’Igualada amb l’entitat Dessota. L’organització convida a tots els infants que tinguin imatgeria feta a casa a participar de la cercavila.

Torna “Tasta’m”, degustació i música a l’Escorxador

Després de l’èxit de la primera edició, enguany es reedita “Tasta’m”, una experiència gastronòmica i musical que tindrà lloc les nits del divendres 22 i dissabte 23 de setembre al recinte modernista l’Escorxador. Es tracta d’un format totalment innovador que serveix per a presentar els vins del territori en un format reduït i un ambient distés i agradable que suma maridatge de vins i música en directe.

El maridatge serà de vins de la D.O Catalunya, i es podran degustar vins blancs i negres dels cellers anoiencs, Bohigas, Pla de Morei, Grau i Grau i Ferrer i Sala, acompanyats de la música en directe del duet acústic format per Elisa Mas i Marc Badia. L’acte se celebrarà al pati interior del recinte de l’Escorxador i en cas de pluja es traslladaria a l’interior de l’edifici.

Les inscripcions per a participar-hi es poden formular a través del web firanoia.cat, amb un cost de 22€ per persona. Les places són limitades.

Deu entitats amb estand propi

A l’alçada del carrer Cardenal Vives, el Passeig Verdaguer acollirà la Mostra d’Entitats de la ciutat. A l’edició d’enguany hi participen Espeleo Grup Anoia (EGAN), l’Associació de Diabetis de Catalunya (ADC Anoia), l’Associació Preservem l’Anoia, l’Associació esportiva d’Hoquei Línia Igualada, l’Associació de Tractament Addicions de Conducta de l’Anoia (ASTACA), l’Associació per la Sostenibilitat Ambiental de l’Alta Segarra i l’Anoia (ASAASA), l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, Igualada Gospel Choir, l’Anoia Rugby Club i l’Anoia Club Gimnàstic.

També hi haurà un estand de les ciutats agermanades amb Igualada, amb representants de Lecco (Itàlia) i Guimaraes (Portugal).

3.000 euros en premis

Al mercat d’Automoció de la Plaça de Cal Font 17 concessionaris exposaran vehicles nous de diverses marques.

Motorcat Premium hi serà amb Volvo; Sarauto amb Peugeot-Jeep; Eix Motor amb la marca Kia; Servisimó amb Volkswagen-Skoda, Audi i VW Industrials; Anoia Motor amb Seat-Cupra i Hyundai-Opel-Fiat; Anoia Automoció amb les marques Toyota i Subaru; Reem Guitart amb Renault-Dacia; Dabsa amb Ford-Ssangyong-Silence; i Maas Exclusivas Pont amb Nissan-Citroën-DS.

L’organització sortejarà 3.000€ en premis entre els compradors d’un cotxe durant la Fira. El sorteig es farà un cop tanqui la fira diumenge a les 20h.