12a Fira de la Vinyala

La 12a edició de la fira del cargol de les vinyes; la “Fira de la Vinyala“, que tindrà lloc durant tot el matí del proper diumenge 17 de setembre al parc de la Font del municipi.

Aquesta fira gastronòmica té com a objectiu promocionar la població d’Òdena a partir d’un producte típic i culinàriament molt apreciat del municipi i de la Conca, el cargol de vinya.

Més de 10 restaurants de la comarca han preparat un plat de cargols que marca la línia i personalitat de cada cuiner i restaurant, el que fa una ocasió perfecta per provar la gastronomia del territori. Entre les propostes trobareu; cargols de Festa Major, cargols amb conill, cargols a la gourmanda,….

Per acompanyar-los també exposaran diferents cellers i vinoteques amb propostes de vins, caves i cerveses també de la comarca. I pels pocs amants dels cargols també hi haurà un espai amb productes artesans alimentaris del territori com els embotits i els formatges.

Com cada any no hi faltarà la Confraria de la Vinyala que amb 5 grans paelles cuinaran 370k de cargols. 

La Fira de la Vinyala és un esdeveniment gastronòmic singular i és que a més de les propostes gastronòmiques entorn del cargol totes les activitats que s’hi realitzen també giren entorn aquesta temàtica. Així, a més de degustar els diferents plats a partir de les 10h del matí podreu visitar el mercat d’artesania amb temàtica de cargols.

I a les 12h del migdia, els infants de fins a 14 anys podran participar en la cursa per trobar el cargol més ràpid a les curses infantils de vinyales.

Podeu consultar els plats de cada restaurant, els restaurants participants i les activitats a la web lavinyala.cat