Tret de sortida de la Festa Major d'Igualada 2023

L’acte d’entrega del Penó de la Ciutat i de presentació de l’Estampa del Sant i de la Tabalera de la Festa Major ha iniciat la programació d’enguany
 

El Saló de Sessions de l'Ajuntament ha acollit aquest dilluns, 21 d’agost, l’inici dels actes de la Festa Major d’Igualada 2023. En primer lloc, l’Ateneu Igualadí que aquest 2023 commemora els seus 160 anys d’història ha rebut el penó de la ciutat de mans de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells. Aquest dijous, l’entitat en serà la portadora durant la Processó de Sant Bartomeu.

La tabalera de la festa d’aquest any, és Bet Andreu, que ha rebut el Tabal de la Patera de mans de Pau Sanuy, que va ser el tabaler de la Festa Major de l’any passat.  

En aquest acte també s’ha dut a terme la presentació de la tradicional Estampa del Sant, en aquesta ocasió elaborada per Cels Codina, llicenciat en Belles Arts i Magisteri, actualment professor d’art a l’escola Pia d’Igualada. Codina ha explicat que en aquesta ocasió ha volgut “imaginar com seria Sant Bartomeu en l’actualitat, tot fent us de les xarxes socials i plenament integrat i actiu a les entitats de la ciutat”.

L’acte d’inici de la Festa Major d’Igualada ha servit també per fer una primera presentació del Drac Antic d’Igualada, a càrrec de l’historiador de l’art i arxiver, Daniel Vilarrúbias, que ha fet una aproximació inicial a aquesta figura de la ciutat que s’ha recuperat i que es presentarà de forma oficial aquest dimecres.