Es presenta la 8a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

La fira es consolida com a referent en el sector i presenta un programa amb més de 100 activitats entorn a aquelles plantes que actualment no s'utilitzen, es desconeixen o han caigut en l'oblit
 

Aquest dimarts, 25 de juliol, s’ha presentat la 8a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i la Generalitat de Catalunya, s’ha convertit en un esdeveniment de referència per descobrir de primera mà els usos d’un gran nombre d’espècies i varietats silvestres que, si bé són desconegudes per la majoria, poden tenir un gran nombre d’aplicacions en el dia a dia, per exemple en l’àmbit culinari.

La Jornada posa de manifest com mitjançant la recuperació d’aquestes espècies i varietats i dels seus usos és possible avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals i culturals.

L’edició d’enguany serà la més participativa fins a la data, amb més de 70 expositors i les propostes de més de 100 talleristes, que a través de tallers, xerrades o sortides etnobotàniques que apropen al visitant una mica més al -cada cop menys- desconegut món de les plantes oblidades. De nou, és una edició que serà possible gràcies als més de 150 voluntaris i voluntàries d’arreu de Catalunya que aposten per aquest canvi en el model productiu i de consum, raó de ser de la Jornada, i també del Col·lectiu Eixarcolant.

Jordi Marcè, regidor de Comerç i Turisme ha posat en valor una fira que “cada vegada més posa de manifest i de forma tangible un munt de possibilitats que aposten per una agricultura més sostenible, de proximitat i que preserva varietats d’herbes i espècies tradicionals habituals en el  nostre territori”.

També canvia el disseny del cartell, que aposta per una imatge renovada amb un disseny de Roger Costa, i amb fotografia de Nerea Vilalta. El disseny d’enguany, pretén jugar a l’ambigüitat i la provocació, per tal de generar debat al voltant de les diverses interpretacions que se’n puguin fer.