Igualada reforça els dispositius de seguretat per Festa Major i la prevenció de violències masclistes amb la creació d'un Circuit Especial d'Intens Control Policial que unirà els principals punts d'activitat festiva

El circuit estarà actiu de 5 a 7h divendres, dissabte i diumenge i comptarà amb un dispositiu especial de Mossos i Policia Local

La regidora de Governació de l’Ajuntament d’Igualada, Carlota Carner, acompanyada del cap de la Policia Local d’Igualada, David Riba i del cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Anoia de Mossos d’Esquadra, Ramon Roig ha presentat aquest dimecres els dispositius especials de seguretat que es realitzaran durant els dies de festa major per tal de garantir un reforç en el patrullatge i el control especialment en les hores de més activitat i afluència de públic.

Durant els dies de més activitat (divendres, dissabte i diumenge) i en les hores amb més desplaçaments (de 5 a 7 de la matinada) es posarà en marxa un Circuit Especial d’Intens Control Policial que comptarà amb patrulles tant de Policia Local com de Mossos d’Esquadra. Aquest circuit engloba els carrers més concorreguts i utilitzats per desplaçar-se entre els diferents punts de la ciutat on es realitzen actes i concerts. Carner ha detallat que “es tracta d’un circuit que uneix la ciutat de nord a sud i també de forma transversal que comptarà amb diversos punts de patrullatge fix i també mòbil, a banda els espais on es realitzin els actes i concerts com ara la Plaça de Cal Font, el Parc Central, la Rambla o la Plaça de l’Ajuntament tindran també presència policial.

Carner ha agraït “l’esforç dels dos cossos policials que durant la Festa Major d’Igualada multipliquen la seva presència per tal de garantir que puguem gaudir d’una festa tranqui-la i sense incidents”. La regidora ha animat a tothom “a gaudir de la Festa Major amb responsabilitat i civisme ja que des del govern de la ciutat s’han maximitzat els esforços per fer-la el mes segura possible”.

En la mateixa línia, el cap de la Policia Local, David Riba ha demanat “la col·laboració ciutadana per viure la festa amb civisme, complint la normativa i els senyals excepcionals que es puguin posar en els carrers en moments puntuals d’actes i activitats”. Pel que fa al Circuit Especial d’Intens Control Policial Riba ha destacat que “aquest dispositiu dona continuació al que ja es va fer l’any passat ampliant-lo a més zones i donant cobertura encara a més persones”.

Ramon Roig, cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Anoia de Mossos d’Esquadra, ha remarcat la col·laboració entre cossos policials en aquest reforç de seguretat. A banda, Roig ha explicat que des de Mossos “es dona un suport de patrulles dins d’aquest circuit alhora que es fa un reforç extern per donar resposta a totes les situacions que puguin produir-se més enllà de la festa com ara incidents o furts”.

51 hores de Punts Liles en els actes i concerts

Carner ha explicat també que, un any més, es comptarà amb diversos dispositius de Punts Liles en els principals espais d’activitats i concerts per tal d’informar, sensibilitzar, prevenir, actuar i donar suport davant d’actituds masclistes i comportaments sexistes.

De dijouss a diumenge hi haurà sempre dos dispositius amb dues educadores que donaran servei als principals punts d’activitat com son el Parc Central i la zona centre a Cal Font o al Pati del Museu. En els dos casos es combinaran punts fixos amb punts mòbils per visibilitat i informar d’aquest espai segur i d’atenció als participants de les activitats festives.