S'obre la convocatòria de subvencions per a empreses a Igualada amb un pressupost total de 110.000€

Una de les novetats d’aquest any és la línia que subvenciona renovacions globals de comerços i serveis o també exteriors i d’il·luminació

Fins al 15 de setembre es poden presentar les sol·licituds per demanar les subvencions per a empreses que atorga l’ajuntament d’Igualada. El tràmit pot fer-se en línia a través del portal de tràmits de l’Ajuntament d’Igualada: ENLLAÇ TRÀMIT 

Com en els anys anteriors, les subvencions d’aquest 2023 també s’han dividit en tres línies, amb importants canvis en la tercera categoria que aposta per una renovació d’establiments i millora en l’eficiència energètica i la il·luminació. Així, la Línia C incorpora dos objectius específics subvencionables : d’una banda, la renovació exterior dels establiments comercials i de serveis que incloguin projecte d’il·luminació, i d’altra banda, la renovació global de l’establiment comercial o de serveis.

Les altres dues línies segueixen la filosofia de convocatòries anteriors, d’ajudar a la creació de noves empreses i promoure la realització de plans estratègics en la seva reorientació de l’activitat empresarial. L’import total destinat a les subvencions per aquest any és de 110.000€, distribuïts de la manera següent:

Línia A: subvencions per a empreses de creació recent, un pressupost de 30.000€-

Línia B: subvencions per ajudar les empreses a la realització de plans estratègics en el seu procés de reorientació de l’activitat empresarial, que compta amb un pressupost de 40.000€.

Línia C: subvencions per ajudar als establiments comercials i de serveis a la millora dels seus establiments amb un pressupost total de 40.000€.

Per presentar-se a la línia de creació d’empreses (línia A), caldrà que l’empresa s’hagi  creat durant el 2022 i es podrà obtenir un mínim de 500€ i si, a més s’ha creat l’empresa en la forma jurídica de societat cooperativa, s’han fet inversions en immobilitzat material, s’han fet contractacions laborals indefinides, es disposa d’un Pla d’Igualtat d’Oportunitats o es compta amb una certificació en el marc de les RSC o ODS, la subvenció podrà arribar fins al màxim de 4.000€, segons sigui la puntuació que obtingueu.

Si la subvenció és per aconseguir un ajut per a la reorientació de l’activitat empresarial a través de la realització de plans estratègics (línia B), caldrà disposar del pla estratègic  que expliqui, sobretot,  el diagnòstic, els objectius, l’impacte i la innovació respecte d’aquesta reorientació. Es valoraran diferents aspectes continguts en aquest document, així com la seva coherència amb la documentació presentada i per a la es pot obtenir entre 1.000€ i 5.000€ de subvenció, segons sigui la puntuació obtinguda i el pressupost d’adaptació de l’empresa al mercat.

L’última de les línies, pensada per als establiments comercials i de serveis té per objectiu la millora de l’establiment. Es distingeixen dos objectius específics subvencionables en aquesta línia:

- Objectiu específic 1: Per a la renovació exterior dels establiments comercials i de serveis que incloguin projecte d'il·luminació.

- Objectiu específic 2: Per a la renovació global de l’establiment comercial o de serveis.

S'entén aquesta millora global en el marc de les categories d’accessibilitat, renovació de mobiliari, aparadors i retolació, digitalització que aporti innovació en la millora de  l’establiment, redistribució del local, climatització, instal·lació elèctrica, millores en l’enllumenat i, paviments i revestiments

 La subvenció serà del 50% de la despesa aprovada, entre 400€ i 1.500€ per a l’objectiu específic 1, i per a l’objectiu específic 2, entre 400€ i 5.000€.

El regidor de Dinamització Econòmica, Jordi Marcè, ha explicat que aquest any des de l’Ajuntament s’ha apostat per aprovar les bases a finals del any 2022 amb la voluntat “d’augmentar les oportunitats de les empreses d’accedir-hi; amb aquesta antelació les empreses tenen més temps per poder desenvolupar les accions subvencionables i aprofitar aquestes”.  Marcè ha remarcat que des de l’Ajuntament d’Igualada “seguirem donant suport a la petita i mitjana empresa   i també als emprenedors,  no nomes amb aquests ajuts, si no també amb projectes d’acompanyament, visitem empreses i comerços , els escoltem i desenvolupem projectes que els acompanyen i ajuden”.

Els resultats de l’edició del 2022, van atorgar 47 subvencions  

L’any passat es van atorgar un total de 47 subvencions, pel que fa a la Línia A, hi va haver  21 beneficiaris, amb un atorgament total de 24.118,23€. Pel que fa a la Línia B, hi va haver 16 beneficiaris, amb un atorgament total de 54.747,85€. D’aquestes empreses beneficiades, n’hi va haver 6 que es van acollir a un Pla de Millora de negoci, 2 que es van acollir a un Pla de Millora de màrqueting, 5 que es van acollir a una Pla de Millora operatiu, 1 que es va acollir a un Pla de Millora logístic i 2 que es van acollir a un Pla de Millora d’Equip Humà.

Respecte a la Línia C, van haver-hi 10 beneficiaris, amb un atorgament total de 11.086,69€.