El Festival Anòlia comptarà amb Punts lila d'atenció a les violències sexuals

S’ubicarà un punt lila al Parc Central en el primer concert de dissabte i al pati del Museu en la resta de concerts

En el marc del Protocol davant les violències sexuals en espais festius de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, el Servei d’Igualtat i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Igualada incorporarà diversos dispositius de Punt lila aquest mes de juliol en el marc del Festival Anòlia. Dissabte 8 de juliol es comptarà amb un servei de 4 hores al Parc Central amb motiu de l’European Ballon Festival, des de les 22 h a les 02 h de la nit. La setmana següent, amb motiu dels concerts de l’Anòlia es comptarà amb dispositius de Punt lila al pati del Museu de la pell el dijous 13, divendres 14 i dissabte 15. Dijous serà des de les 22.30 h fins les 00.30 h i divendres i dissabte de 22.30 a 01.30 h.

Els serveis de punt lila són espais dinamitzats per especialistes formades amb perspectiva de gènere i LGTBI per a donar resposta a qualsevol agressió masclista o LGTBIfòbica que es pugui donar durant la festa. També disposa de materials de sensibilització i prevenció com polseres, postals, tríptics, targetes o llibrets, amb els quals generar debats i reflexions a les persones que hi tinguin interès. Les professionals també donen informació de recursos i serveis del territori en matèria de feminismes i gènere.

La regidora d’Igualtat i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Igualada, Carlota Carner, s’ha mostrat molt satisfeta de les anterior campanyes amb Punts Lila que s’han fet a la ciutat que “ajuden a percebre els espais d’oci com espais més segurs per a la ciutadania en general i sobretot per a les noies i el col•lectiu LGTBI alhora que la presència del dispositiu ja és un element dissuasiu de les violències sexuals”. Carner ha detallat també que alhora aquests espais, ubicats en entorns de festa i concentració social “son punts d’informació i que generen debat entre la ciutadania amb els continguts dels materials que s’exposen i les dinàmiques que es preparen”.

Els serveis de Punt lila compten amb el suport de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, de la Diputació de Barcelona i del Ministeri d’Igualtat.