Igualada participa en el Let's Clean Up Europe amb quatre jornades de neteja al voltant del riu

Hi han participat 186 nois i noies que han recollit aproximadament: 106 kg envasos, 20 kg de paper, 15 kg de vidre i 107 kg de rebuig
 
 

Un any més Igualada s’ha sumat al Let’s Clean Up Europe!, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i promoure alhora accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

A través del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament i amb la col·laboració de l’empresa Graphic Packaging International -que ha aportat material per a la recollida com guants i ulleres-, l’Acadèmia Igualada i l’Institut Joan Mercader s’han organitzat quatre jornades de neteja.

La primera jornada de neteja va ser el 23 de maig i la van realitzar un total de 50 alumnes de l’Institut Joan Mercader al Parc de Calistenia del Rec. La segona jornada va ser el 26 de maig als voltants del riu a prop del tanatori i la van dur a terme 25 estudiants de l’Acadèmia Igualada. La tercera i quarta jornada va ser també al Parc Calistenia i va anar a càrrec de 50 persones el 26 de maig i 50 més el 6 de juny, tots estudiants de l’Institut Joan Mercader.

En total han estat 186 nois i noies que han recollit aproximadament: 160 kg envasos, 20 kg de paper, 15 kg de vidre i 107 kg de rebuig.

El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, acompanyat de diversos alumnes participants al projecte ha explicat aquest que “aquesta actuació s’emmarca en el conjunt d’accions de sensibilització i aquesta és concretament entre els joves, un col·lectiu fonamental per la preservació del medi ambient”