La Generalitat convoca una nova edició dels Premis Nacionals de Comerç i d'Establiments Comercials Centenaris

Reconeixen els comerços que han destacat per la seva trajectòria, innovació i contribució al prestigi del sector, així com aquells que han superat els 100 anys d’història

La Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria per als Premis Nacionals de Comerç i els Premis Nacionals d’Establiments Centenaris, en la seva 23a edició. La iniciativa, impulsada pel departament d’Empresa i Treball, per mitjàdel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), reconeix els establiments comercials que han destacat per la seva trajectòria, innovació, sostenibilitat i contribució al prestigi del sector. Així, el conjunt de categories contemplades en aquests guardons són:

  1. Premi Nacional de Comerç, que està dotat amb 6.000 euros i és el guardó més important de la convocatòria. Reconeix la iniciativa que combina trajectòria amb tot el seguit de bones pràctiques en matèria d’oferta comercial, sostenibilitat, o innovació, entre d’altres.
  2. Premi al Comerç més Innovador, per aquell establiment que hagi destacat per la seva innovació que comporti noves fórmules de gestió, fórmules comercials i/o de tractament de producte, transformació digital, eines i/o solucions tecnològiques, atenent la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social. Aquest premi està dotat amb 2.000 euros.
  3. Premi al Comerç més Sostenible, per aquell establiment que hagi destacat per la seva sostenibilitat que comporti una cura especial de la seva petjada mediambiental, fomenti el consum responsable i de proximitat o tingui subscrits explícitament compromisos en matèria de Responsabilitat Social Empresarial. Aquest premi també està dotat amb 2.000 euros.
  4. Premi a la Iniciativa Col·lectiva, destinat a les entitats territorials i sectorials de comerç i de serveis, i els ajuntaments i altres ens públics pel seu suport al teixit comercial mitjançant la seva implicació en projectes que impulsin el model català de comerç.

A banda de les categories principals, el jurat podrà proposar el reconeixement a persones, empreses o altres entitats que hagin destacat per la seva trajectòria professional, per la seva dedicació al sector i el foment del seu prestigi, per la seva capacitat d'innovació i emprenedoria o pel seu compromís amb posar en valor la funció social del comerç de proximitat, entre d’altres motius.

Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris

Aquests premis volen distingir els establiments en actiu que al llarg de cent anys o més han ofert un servei de qualitat i personalitzat, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania. S’estableixen dues categories: per a establiments amb 100 o més anys d’història; i per als establiments que acreditin 150 o més anys d’història. Aquests premis es concediran ex aequo a tots els establiments i mercats municipals sol·licitants que reuneixin i acreditin els requisits establerts.

Els comerços, empreses o entitats que vulguin optar a qualsevol d’aquests guardons poden cursar les seves sol·licituds fins les 14 hores del dia 5 de juliol de 2023. Trobaran tota la informació sobre com fer-ho al Canal Empresa (Premis Nacionals de Comerç i Establiments Comercials Centenaris) i al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM). També poden consultar les bases dels Premis o la convocatòria de la present edició.