El Festival Internacional d'Orgue de Capellades arrenca amb bon nivell

Aquest diumenge s’ha fet a l’església de Santa Maria de Capellades el primer dels 4 concerts que donaran vida a la vuitena edició d’aquest festival.

L’arrencada s’ha fet amb una reinterpretació del ballet El fill pròdig,  composta pel músic igualadí  Pol Requesens Roca a partir d’un esbós musicat pel poeta Carles Riba.

El baríton Toni Marsol i la rapsoda Montserrat Casas han cantat i recitat respectivament els versos de Carles Riba mentre Vicenç Prunés interpretava a l’orgue la música de Pol Requesens i Andrea Colchón, ballarina clàssica, executava la coreografia.

Aquesta ha estat una proposta que ha sorprès i agradat alhora als assistents. De fet, un dels objectius d’aquest festival és buscar totes les tessitures d’aquest instrument per presentar-lo de maneres diferents.

Un altre dels objectius del Festival, la projecció de nous músics,  serà el fil conductor del segon recital, el proper diumenge, que donarà el protagonisme a dos joves talents de l’ESMUC, l’Escola Superior de Música de Catalunya. Berenguer Montserrat i Jaime González-Sierra.