1500 persones participen del Carnaval d'Igualada 2023

17 comparses han desfilat en una rua que ha finalitzat amb la carrossa de la Reina Canestoltes a càrrec, aquest any, de l'Antic Gremi de Traginers

Unes 1500 persones van participar a la Rua del Carnaval 2023. Un total de 17 comparses, acompanyades per la Banda de Cornetas y Tambores de Fàtima i amb la carrossa del Rei Carnestoltes tancant la comitiva, organitzada per l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, que va optar per la figura d’una Reina Carnestoltes, amb un seguici de bestiari  ben divers.

En arribar a la plaça de cal Font la Reina Carnestoltes va llegir el pregó que havia estat escrit també pel Gremi de Traginers i a continuació el presentador de l’acte,Yannick Ramis va fer públic el veredicte del jurat del concurs de comparses.

Les comparses guanyadores van ser Popalipsi, de l’Assoc. Camp del Rei de Vilanova del Camí, que va obtenir el 1r. Premi; Connectem amb la mare natura del grup Loliloké, d’Igualada, que va guanyar el 2n. premi i Troiateneu, de l’Ateneu Igualadí amb el 3r. Premi. El jurat estava format per Jordi Gonzalbes, Francesc Rossell, Mariona Planas, Míriam Contreras i Albert Compte, que va actuar de secretari amb veu i vot de qualitat. Els regidors de l’Ajuntament d’Igualada Pere Camps, de Promoció Cultural i Relacions Institucionals i  Carme Riera, d’Acció Social i Habitatge van lliurar els trofeus corresponents.

Pel que fa a les dotacions econòmiques a les millors comparses es va atorgar 500 € a Popalipsi, de l’Assoc. Camp del Rei de Vilanova del Camí; Cuina Vella fa bon caldo, de l’AFA Ramon Castelltort; Connectem amb la mare terra, de Lokiloké d’Igualada; Futur ximple, de l’AFA Joan Maragall i Troiateneu, de l’AFA Ateneu Igualadí.

Els grups participants que van guanyar 200 € són: Pura energia, de la Torre de Claramunt; Som científics, de l’AFA Escola Pia; Drakkar i els víkings, de Vilanova del Camí; Desconnecta, de l’AMPA Maristes; El semàfor de la Dolors Martí; Valhalla del Camí, del CF de Vilanova del Camí, 40 anys del Pompeu, de l’AFA de l’escola Pompeu Fabra de Vilanova del Camí; Foc, del CDR Castellolí de rua; Zingarada, de l’Esbart Dansaire de Vilanova del Camí i MDP, 150 anys construint futur, de l’escola  Mare del Diví Pastor.