Òdena viurà aquest cap de setmana la festa de la disbauxa, el Carnestoltes

El nucli d’Òdena i el Pla d’Òdena celebraran el 25 i 26 de febrer el Carnestoltes amb dues rues i premis per a les millors disfresses i comparses

El cap de setmana del 25 i 26 de febrer el nucli d’Òdena i el Pla d’Òdena celebraran la festa de la disbauxa, el tradicional Carnestoltes, amb la rua i els concursos per a les millors disfresses.

Les inscripcions per participar a la rua del dissabte 25 de març a Òdena es faran el mateix dia al parc de la Font a partir de les 5 de la tarda. A dos quarts de 6 es farà la lectura del pregó i seguidament arrencarà la rua, encapçalada per la carrossa de la Comissió, des del mateix parc i seguirà pel carrer Hortes, el passeig Sant Miquel, el carrer Sant Pere Màrtir, la plaça Major, el carrer Mossèn Borràs i arribarà a la plaça Mestre Vila Vell. Mentre el jurat delibera el seu veredicte per a les millors disfresses i comparses, al poliesportiu hi haurà xocolatada i animació per part dels organitzadors, Gargantua Odenenca

Enguany hi haurà un primer i un segon premi per a les disfresses individuals per a nens i nenes de 0 a 6 anys i de 7 a 12 anys, per valor de 45 i 25 euros respectivament, mentre que per als majors de 13 anys, els premis estaran valorats en 60 euros el primer i 45 euros el segon. Les comparses hauran d’estar formades amb un mínim de 6 persones i les 3 millors propostes rebran un premi de 180 euros, la més ben valorada, seguida de 150 euros la segona i 120 euros la tercera.

L’endemà diumenge continuarà la festa amb la segona part del Carnestoltes d’Òdena amb la rua al Pla d’Òdena. Les inscripcions per participar a la rua es faran davant del Centre Cívic del Pla a partir de les 4 de la tarda per a les 5 llegir el pregó que donarà inici a la rua de Carnestoltes, que passarà pel carrer Anoia, Unió, Cal Riba, Comerç, Oxigen, Unió, Carretera, Pl. Sant Pere, carrer Sant Bartomeu, Calç, Sant Miquel, i Unió amb arribada al Centre Cívic del pla on també hi haurà animació i xocolatada.

S’atorgaran premis per a les 2 millors disfresses en categories d’individual infantil de 0 a 14 anys, individual a partir de 15 anys i per a les comparses. Les categories individuals optaran a un primer, un segon i un tercer premi de 50 i 25 euros, respectivament, mentre que en categoria de comparses, els premis seran de 150 euros per a la primera, 100 euros per a la segona.

Des de l’Ajuntament d’Òdena s’anima a que tothom participi de la Festa de Carnestoltes disfressant-se i participant a les rues i fa una agraïment molt especial a la Comissió Jove Gargantua Odenenca pel gran suport en l’organització.