Igualada viurà la 29a edició del Festival d'Orgue del 5 de març al 2 d'abril

Els concerts seran gratuïts i es realitzaran els diumenges a la Basílica de Santa Maria d’Igualada

 

El Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, torna a organitzar un any més el Festival Internacional d’orgue, que arriba ja a la seva  XXIX edició. Recordem que aquest festival té com a director artístic a Joan Paradell i Solé, organista emèrit de les celebracions litúrgiques del Sant Pare a la Basílica de San Pere del Vaticà i de la Capella musical Pontifícia “Sixtina”. Les presentacions dels concerts seran a càrrec de Jaume Planas i Miquel.

Els concerts tindran lloc tots els diumenges del 5 de març al 2 d’abril, a les 6 de la tarda, a la Basílica de Santa Maria d’Igualada. És un privilegi poder gaudir dels concerts programats amb l’incomparable marc del retaule barroc com a fons.  L’entrada serà gratuïta.

El primer concert serà a càrrec de Margherita Sciddurlo, acompanyada del saxofonista Paolo Debenedetto, ambdós d’Itàlia. Interpretaran peces de Donizetti, Colombier, Slogedal, Tagliaferri i Berzona, Piazzolla, Iturralde i Anselmi.

El dia 12 de març comptarem amb el concert de l’eslovac Stanislav Surin, amb composicions de Cabanilles, Bach, Franck, Schneider-Trnaviský, Surin i Strejc.

El tercer concert, coincidint amb la festivitat de Sant Josep, el duo format per Roman Perucki, amb Maria Perucka al violí, de Polònia, oferiran obres de Bach, Kruczek, Mendelssohn, Rheinberger i Massenet.

El darrer diumenge de març, l’organista alemany, Franz Hauk , oferirà un concert amb composicions de Bach, Franck, Guilmant i Vierne.

Com a cloenda del Festival, Vicenç Prunés, organista titular de Sant Esteve de Granollers, acompanyat del Cor de cambra Fòrum Vocal, dirigit per Xavier Sans, interpretaran obres de Dubois i Diport. Destaquem la presència de Marc Casas (timbales), Anabel Real (soprano), Joan Mas (tenor) i Joan Garcia-Gomà (baríton).