El Festival FineArt d'Igualada reuneix la millor fotografia del moment

L'onzena edició del Festival de fotografia FineArt Igualada presenta, del 24 de febrer al 19 de març, una cinquantena d'exposicions en espais emblemàtics de la ciutat, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Fins a 49 exposicions es podran veure en una vintena d'espais on s'exposa l'obra de fotògrafs d'arreu del món i s'organitzen un seguit d'activitats complementàries, sempre relacionades amb la imatge.

Dels fotògrafs locals destaquen noms com el del Premi Nacional de Fotografia 1998, Joan Fontcuberta, Gabriel Casas Galobardes, Ferran Sendra o Josep Blanch, i els igualadins Roger Velàzquez, Anna Planas i Ramon Pallarés. Entre els internacionals figuren fotògrafs de diferents procedències com la txeca Jana Ašenbrennerová, la siberiana Olyia Dubovik o els argentins Guillermo Franco i Diego Petrilli, més altres fotògrafs de Japó, Rússia, Alemanya o Algèria.

"Indestructibles" a Igualada

A l'edició d'enguany també es podrà veure "Indestructibles", la mostra amb fotografies d'Alfons Rodríguez i textos del periodista Xavier Aldekoa sobre les noves generacions africanes, que forma part del catàleg d'exposicions que la Diputació de Barcelona ofereix als municipis pel seu contingut pedagògic i educatiu. Estarà exposada del 25 de febrer al 19 de març a l’Edifici Escorxador (Carrer Prat de la Riba, 45).

Una altra exposició destacada és "Guardianes de la tierra" sobre el Parc Nacional de Doñana, dels fotògrafs Ofelia de Pablo i Javier Zurita i que és la mostra més gran de festival. Es pot visitar a l'Espai Cub del Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia, en el període que dura el festival.

A més, el certamen continua apostant per donar visibilitat a les escoles de disseny i fotografia i enguany es mostraran els treballs de diferents alumnes de centres d'arreu del país. 

Activitats paral·leles 

Les exposicions es completen amb les activitats paral·leles com ara visites comentades, presentacions i xerrades, a més del tradicional ral·li fotogràfic, organitzat per l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada, i el  taller de fotografia nocturna. 

Consulteu el programa complet en el aquest enllaç.