Programació del Mercat Figueter de Capellades

Aquest any la programació del Mercat Figueter és tan gran que s’ha dividit en dos dies diferents.

El dissabte l’activitat començarà a les 10 amb la 34 edició del Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy, que omplirà novament la vila de pintors. El premi especial Capellades enguany es dedicarà al comerç local. Les obres es podran veure exposades a Casa Bas els dos propers caps de setmana.

Per la tarda també es recupera una activitat molt ben acollida: els Playmobils.  A la plaça sant Miquel hi haurà una exposició, tallers i jocs dissabte de 5 a 7 i el diumenge de 10 del matí a 7 del vespre, diorames, punt de venda, inflables i figures de gran format.

Encara dissabte es presentarà el llibre “El paral·lel, fent país”, de l’historiador i escriptor Eduard Molner Closas. L’acte començarà amb la presentació de l’antropòleg cultura Jordi Castellví i la col·laboració musical de la soprano Begoña Alberdi, al Teatre La Lliga.

Per la nit, a partir de dos quarts de 10 al restaurant La Lliga, Sopar musical amb Eva Sabater i Susanna Basart. Es recomana reserva taula.

L’agenda del diumenge de Mercat Figueter és molt àmplia. El circuït firal es reparteix pels carrers del centre de la vila, que estaran ambientats amb flors i amb uns espais d’homenatge a les il·lustradores Roser Capdevila i Pilarín Bayés.

Després de la inauguració oficial a l’estand de l’Ajuntament de Capellades, a la plaça de Catalunya, ballaran els Gegants i els Gegantets de Capellades, es farà una mostra d’estelladors i oficis del bosc de Torrelles de Llobregat i un passa-carrers amb la Banda de Música de Capellades.

Hi ha clàssics que no poden faltar com ara el Concert Vermut Lemon Day o el Coro Rociero Virgen de la Cabeza oferint les seves ‘migas andaluzas’. Parlant de menjars, de 12 a 14 hi haurà un tastet a càrrec de les bodegues de Capellades i els congelats La Gamba, amb una sessió musical de Dj. Per la tarda es proposa un berenar popular amb xocolata desfeta i coca de magdalena del forn de Ca l’Angelillo, a les 5, just abans que comenci l’espectacle familiar “Antipasti...!”. Els grans, a la mateixa plaça tenen una degustació de gintònics del Bar Garxo, de 6 a 8 del vespre.

Tots els actes -horaris i llocs- es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Capellades.

Només recordar que el diumenge tant el Museu Molí Paperer com l’Abric Romaní- NEAN Parc Prehistòric de Capellades faran entrada reduïda i hi haurà portes obertes a dos equipaments municipals: el nou espai jove “La Cova” i l’edifici de dotacions del Parc Prehistòric de Capellades.