PIMEC Catalunya Central i la Diputació de Barcelona presenten la seu de l'Oficina Acelera Pyme Rural de l'Anoia

El programa d’ajut, sense cost per a les empreses participants, està dirigit a fomentar la digitalització de les pimes i les persones autònomes de municipis de menys de 20.000 habitants

PIMEC Catalunya Central i la Diputació de Barcelona, amb el suport de Red.es, han presentat la seu de l’Oficina Acelera Pyme Rural de l’Anoia a l’Auditori del Centre d’Innovació Anoia de Vilanova del Camí. L’OAP Rural és una oficina física i virtual on les petites i mitjanes empreses i les persones autònomes de poblacions de menys de 20.000 habitants poden sol·licitar assessorament tecnològic personalitzat a partir d’un diagnòstic digital del negoci.

Les empreses i persones autònomes participants també poden accedir a seminaris sobre TIC i tallers de networking, així com a eines i recursos per a la digitalització i gestió dels tràmits vinculats al Kit Digital. Cal destacar que els serveis que s’ofereixen a través d’aquest programa no suposen un cost per a les empreses. 

L’acte, que es va celebrar ahir a Vilanova del Camí, va comptar amb la participació de Jordi Barón, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, Montserrat Mases, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Calaf, i Esteve Pintó, president de PIMEC Catalunya Central.

Durant la seva intervenció, Barón va destacar que «aquesta iniciativa apropa la digitalització a pimes, autònoms i emprenedors de Vilanova del Camí i la resta de la comarca. Aquesta és una tasca necessària per garantir que les nostres empreses i comerços siguin més competitives i resilients». D’altra banda, Mases va posar de relleu la importància del projecte i va expressar el suport de l’Ajuntament de Calaf a aquest tipus d’iniciatives.

Per part seva, el president de PIMEC Catalunya Central va explicar que «la patronal intenta donar resposta a les empreses dels tres territoris de l’Anoia, ja que la digitalització, la transformació digital de les empreses i la capacitació professional de les persones treballadores és una de les necessitats detectades al territori». A més, va destacar que «la digitalització determinarà la capacitat d’algunes empreses de progressar favorablement».

Andreu Bru, director de Tecnologia i Innovació de PIMEC, i Albert Torras, tècnic assessor del Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona, van presentar l’Oficina Acelera Pyme Rural i la seva seu a l’Anoia. Bru es va referir a l’OAP Rural com una eina que permet «trencar les barreres de la distància portant serveis tecnològics a les zones allunyades d’àrees metropolitanes». A més, va explicar que «aquestes oficines incentiven el contacte dels empresaris i autònoms amb els serveis tecnològics de proximitat». Torras ha apuntat que «a la comarca de l’Anoia s’hi localitzen 6.500 empreses i professionals autònoms fora de la ciutat d’Igualada i a les quals cal fer difusió dels serveis que podran trobar a l’OAP de la comarca. Els Centres Locals de Serveis a les Empreses de Vilanova del Camí i de Calaf tenen un paper cabdal per arribar a aquest teixit empresarial». 

Finalment, Esther Boixader, assessora tecnològica de l’OAP Rural de l’Anoia, va donar a conèixer el catàleg de serveis de l’OAP Rural: «des de l’oficina identifiquem les necessitats de les empreses del territori i n’impulsem la digitalització mitjançant accions de sensibilització i suport», ha afirmat. A més, Boixader va destacar que «l’objectiu és que les pimes i els autònoms se sentin còmodes amb les noves eines que incorporin als seus processos».