La 35a Diada de la Puntaire aplega més de 650 persones

Piera  ha acollit quatre jornades amb actes centrats en l’art dels boixets

Piera ha celebrat la trenta-cinquena edició de la Diada de Puntaires del 15 al 18 de setembre amb èxit de participació en els actes que han acollit durant aquests dies el Gall Mullat i el Casal de la Gent Gran.

La ciutadania ha tingut l’oportunitat de participar en activitats com l’exposició de puntes o el curs de punta contemporània conduït per la prestigiosa professora de boixets Bistra Pisancheva a la sala dels miralls del Casal de la Gent Gran, amb molt bona acollida per les puntaires locals.

El 18 de setembre, el dia va encetar amb parlament de la regidora de Cultura i Tradicions, Anna Pallerols, l'alcalde de Piera, Josep Llopart i la presidenta de l'Associació Catalana de Puntaires, Rosa Provencio.

Durant aquesta jornada, la ciutadania ha pogut apropar-se al Gall Mullat per visitar el mercat de botigues especialitzades en punt. A partir del migdia, Montse Morata i Rosa Provencio, membres de l’Associació Catalana de Puntaires, van lliurar els guardons del Concurs de Punt de Llibre a Rosa Llopart (votació popular), Rosa M. Pou (millor tècnica) i Montserrat Negre (més original). A continuació, s’hi va celebrar l’acte de pas de testimoni a Móra la Nova, localitat que acollirà la celebració del 2023. Les autoritats locals calculen que durant la celebració d’aquesta fira, el nostre municipi ha acollit a prop de 650 participants.

Com a cloenda, es va interpretar tres peces a càrrec de Joaquín Peláez (violí), Montserrat Sitjà (violoncel) i Yoshiko Sakai (flauta travessera), l’Agrupació Sardanista de Piera que va oferir un ball de sardanes i es va desenvolupar una ruta modernista pels carrers de la localitat.

Els Eixerits Geganters de la Vila de Piera van acompanyar l'acte presidint l'escenari i oferint al públic una ballada.