Més de 2.000 persones passen aquest agost pel Nean Parc Prehistòric de Capellades

Aquest estiu s’han celebrat els 40 anys d’excavació continuada al jaciment neandertal de l’Abric Romaní de Capellades, oferint tot d’activitats que han tingut un gran nombre de participants.

Durant la campanya d’excavació del mes d’agost hi va haver 788 visites guiades i es va fer tallers d’eines amb 115 persones.

El 16 d’agost es va obrir el jaciment amb una proposta molt original que va encantar als 251 assistents: un concert amb Tarta Relena.

Paral·lelament a Casa Bas, la sala municipal d’exposicions, s’oferia una exposició sobre la vida dels neandertals, que va ser vista per 435 persones.

Dins els actes de la Festa Major, l’Abric Romaní encara va ser protagonista de dues propostes més, molt participades: el pregó màpping amb els directors responsables de les excavacions i una xerrada amb Eudald Carbonell, qui ha liderat el projecte de recerca durant les darreres 4 dècades.

Finalment, cal sumar-hi les 1.141 persones que han participat a les passejades nocturnes per la Cinglera del Capelló, iniciativa engegada l’any passat i que, davant la bona acollida, s’ha reeditat amb més elements.

Així, podem destacar com més de 2.688 persones han participat als diferents actes organitzats aquest estiu per celebrar els 40 anys d’excavacions continuades al jaciment neandertal de l’Abric Romaní de Capellades.

En paraules d’Àngel Soteras, regidor de Cultura i Promoció, “Aquest ha estat un estiu extraordinari per al Parc Prehistòric. El treball continuat dels darrers anys en la promoció de l’Abric Romaní i la incorporació de nous atractius, com l’organització de concerts o les passejades per la cinglera il·luminada amb nous elements respecte a l’any anterior, donen el seu fruit i la prova és que hem exhaurit totes les entrades, tant les ofertades inicialment com les de les 12 passejades que vam afegir vist l’èxit inicial.

D’altra banda, és evident que la celebració dels 40 anys d’excavació continuada, la declaració del conjunt com a Bé Cultural d’Interès Nacional i, sobretot, el descobriment de les primeres restes humanes de neandertal, ens han donat una projecció espectacular i una gran presència als mitjans de comunicació que hem de saber aprofitar per consolidar l’ampliació de les possibilitats de la visita que ja teníem en marxa i incorporar-ne de noves”.