Comença a Igualada la tercera edició del Festival Encambra't amb una vintena d'alumnes i una desena de concerts

El festival vol fer arribar la música de cambra sobretot als músics més joves i combina les classes intensives amb diversos concerts en llocs emblemàtics

Fins al 17 de setembre, Igualada viu la tercera edició del Festival Encambra’t, un curs i un festival que pretén fer arribar a tota la població, i sobretot als joves, la música de cambra. Els concerts que s’organitzen dins del festival aprofiten per donar a conèixer espais emblemàtics, no només de la ciutat d’Igualada, sinó també dels pobles de la comarca.

Més d’una vintena de joves gaudeixen ja de la formació intensiva que s’imparteix a l’edifici de Cal Badia amb professors d’alt nivell com Pedro Rodríguez (violí), Luís Peña (violí), David Andújar (viola), Òscar Alabau (violoncel) o les membres del grup Neuma (Flautes).

La regidora de Joventut, Carlota Carner, ha destacat “l’oportunitat que suposa per als joves i per la ciutat d’Igualada poder gaudir d’un festival d’aquestes característiques que forma a músics i alhora els dona l’oportunitat de mostrar el seu talent en diversos concerts en espais emblemàtics de l’Anoia”.

David Andújar, un dels músics organitzadors del festival ha afirmat que aquest any “s’ha volgut posar l’accent en tots aquells llenguatges que  fan de frontissa entre les diferents estètiques i èpoques. Uns llenguatges fluids, que encaren a noves perspectives, que fugen de la norma per obrir-nos nous horitzons.”

Els concerts

El Quartet Spirea donarà el tret de sortida als concerts amb “Bartok, laboratori de folklore”, el dia 3 de setembre al Santuari de la mare de Déu de la Pietat (Escola Pia). L’endemà, el Museu de la Pell serà l’escenari del concert de camerata d’alumnes, “Wagner: un nou paradigma”. Entre els dies 5 i 7 de setembre, els alumnes portaran la música de cambra a diferents espais de la ciutat com l’Hospital o els Jardins de Cal Badia.

El concert de cloenda tindrà dues parts, un concert de caràcter més introvertit i un de caràcter més extrovertit. El primer concert serà el dia 8 de setembre i el segon concert, el dia 17 de setembre, ambdós al Cementiri Nou d’Igualada. Els concerts, sota el títol “L’explosió d’una supernova”, seran interpretats pel professorat de l’Encambra’t.

Els concerts són a dos quarts de nou del vespre i són d’entrada lliure. Tota l’activitat i els detalls del Festival Encambra’t es poden trobar a les seves xarxes socials i a la web. El festival compta amb el suport del Departament de Joventut de l’Ajuntament d'Igualada.