El globus dels productes DOP IGP pren protagonsime a l'European Balloon Festival d'Igualada

El primer European Balloon Festival postpandèmic no podia tenir una cloenda millor: dissabte 25.000 persones van omplir dissabte a la nit el Parc Central d’Igualada per veure en directe l’encesa nocturna de globus Night Glow, un espectacle de llum i color que deixa imatges espectaculars gràcies a la sintonia entre públic i pilots, que encenen els seus cremadors seguint els comptes enrere del públic per il·luminar les seves acolorides teles.

Enguany, coincidint amb la celebració del festival, la Federació Catalana DOP IGP ha presentat la campanya ‘Enlairem les DOP IGP’, amb un globus personalitzat amb la imatge coporativa de l’entitat. D’aquesta maneras’ha volgut visibilitzar els productes alimentaris catalans de qualitat reconegut amb els segells DOP IGP.

Des que dijous es va iniciar la competició, els cinquanta-un pilots participants han hagut d’anar realitzant diverses proves de vol, com La llebre, una prova durant la qual els pilots han hagut de perseguir un globus —el de la DOP IGP, precisament— per poder puntuar. El pilot igualadí Carles Figueras, de l’equip Ultramagic, ha estat el campió de l’European Balloon Festival, pocs dies després de guanyar el campionat espanyol d’aerostació celebrat a Cadis.

L’European Balloon Festival està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i l’empresa fabricant de globus Ultramagic, amb el suport de les empreses de vol Globus Kon-Tiki, Camins de Vent, Anoia Balloons i el patrocini de Vitogas.