Torna la campanya 'Compra i descobreix Catalunya'

Es realitzarà durant tot el mes de juny a 33 municipis de Catalunya. La novetat de la 12a edició és la incorporació de les butlletes digitals per participar-hi des d'un portal web. A Calaf, el sorteig es realitzarà el 23 de juny a la plaça dels Arbres durant els actes de la revetlla de Sant Joan a partir de les 17h de la tarda. 

L'1 de juny va començar la 12a campanya ‘Compra i descobreix Catalunya' amb l'objectiu de donar suport al petit comerç i promocionar el turisme local i de proximitat. La iniciativa està organitzada per la XARXA DE BARRIS ANTICS AMB PROJECTES, formada per un total de 33 municipis, i amb el suport de les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

 

Els municipis participants en la demarcació de Barcelona són Argentona, Cabrera de Mar, Calaf, Cardona, Centelles, Manresa, Mediona, Roda de Ter, Sallent, Sant Feliu de Codines, Sant Martí de Tous, Sant Quintí de Mediona, Torelló i Vilanova del Camí; a la de Girona, Besalú; a la de Lleida, Balaguer, Cervera, Cervià de les Garrigues, El Pont de Suert, Juneda, les Borges Blanques, Lleida, Solsona, Torres de Segre i Tremp; i a la de Tarragona, El Vendrell, Falset, La Sénia, L'Arboç, L'Espluga de Francolí, Montblanc, Santa Coloma de Queralt i Ulldecona. Les poblacions del Pont de Suert, La Sénia i Montblanc són les incorporacions d'enguany. 

Durant el mes de juny, les persones que comprin a les botigues adherides a la campanya, que estaran senyalitzades amb el cartell de la dotzena edició, podran participar en el sorteig de premis per visitar els 33 municipis organitzadors. Les experiències inclouen visites guiades, visites teatralitzades, dinars, coneixement de l'entorn natural, tastos, nits d'hotel, participar en festes i fires locals, entre altres.

A Calaf, els comerços participants són:

Forn de pa Fitó - Burgés Regí - Cal Gatells - Perruqueria Anna Roldan - L'Escarpí - Óptica Calaf -  La Carolina - L'Espigol - Imatge - Frankfurt - Karma - El Gebre - La Coppe - Tot Punt - Perruqueria Elvira - La Vedella - Perruqueria Arrels - Caprici - Hortum - Supermercat Prat - La Senalla - Quemposo - Bon Area - Condis Supermercat - Super T - Perruqueria Pilar -  Lilula - Peixateria Salvador - Farmàcia Font Sabala - La Lionesa - Higiensec

El sorteig es realitzarà el 23 de juny a la plaça dels Arbres, durant els actes de de la revetlla de Sant Joan, a partir de les 17h de la tarda. 

Nou canal de participació digital

Com és habitual per participar-hi, els compradors i les compradores hauran d'omplir una butlleta de paper amb les dades personals per participar en el sorteig. A més, per primer cop, gràcies a l'ajut de la Diputació de Barcelona, es posa en marxa una butlleta digital que afavorirà la reducció del consum de paper i amb la què s'espera augmentar la participació de la gent més jove. El funcionament serà molt senzill, ja que els i les participants només hauran d'omplir un formulari amb les dades personals, a través del portal web participa.xarxabarris.cat, i adjuntant-hi una fotografia del tiquet de compra que servirà per validar la correcta participació.

També cal destacar que els i les comerciants que participen en la iniciativa també tenen l'oportunitat de poder guanyar una experiència, com a mostra d'agraïment per a la seva col•laboració. En total, es premiaran a 33 comerciants, un de cada municipi organitzador.