Tot a punt per començar la 7a. edició del Festival d'Orgue de Capellades

Cada cap de setmana del mes de maig es podrà gaudir a Capellades d’un concert amb l’orgue de l’església de Santa Maria de Capellades, l’orgue Freixas Vivó.

L’Ajuntament de Capellades i els Amics de l’Orgue han organitzat un festival amb 4 concerts de primer nivell i amb artistes internacionals. Una de les novetats d’aquesta edició es l’abonament per gaudir dels 4 recitals. L’entrada a cada un d’ells valdrà 6 euros i l’abonament permetrà entrar als 4 per 20 euros.

En aquest sentit el regidor de Cultura, Àngel Soteras, comenta que “un any més ho hem tornat a aconseguir. Tindrem alguns dels millors intèrprets d’avui, dels millors cors, dels millors directors... Fins i tot alguna de les millors pel·lícules de la història del cinema com El noi, de Charles Chaplin. I això ha estat possible perquè hem creat un públic fidel al llarg d’aquests anys que ni tan sols en pandèmia ens ha deixat sols. Volíem premiar d’alguna forma aquesta fidelitat i ampliar-la, no només amb la continuïtat d’una programació d’extraordinària qualitat, i d’aquí sorgeix la idea de l’abonament”.

El primer serà el diumenge 8 de maig, a les 6 de la tarda, com a totes les altres actuacions. Començarem amb un “Diàleg amb les variacions Goldberg de J. S. Bach”, amb l’organista Juan de la Rubia i el clavicèmbal Daniel Espasa. Per al 15 de maig, sota el títol “Del barroc als nostres dies” podrem escoltar l’igualadí Joan Paradell organista emèrit de les celebracions litúrgiques del Sant Pare a la basílica de Sant Pere del Vaticà i de la capella musical pontifícia Sixtina. Passat l’equador del festival, el diumenge 22 de maig, recuperarem a Jonatan Carbó en aquesta ocasió amb el Cor de Cambra de Granollers, dirigits per Marc Diaz. El darrer concert serà el diumenge 29 amb música de cinema. L’organista Monica Melcova improvisarà la banda sonora del film The kid, de Charles Chaplin, amb l’orgue Acitores, mentre es projecte la pel·lícula.

Les entrades es podran comprar abans de cada concert, a la mateixa església de Santa Maria de Capellades. L’abonament per a les 4 sessions només es podrà comprar a la pàgina d’entrapolis.

Acabat el Festival d’Orgue es farà una sessió per als escolars de Capellades, seguint amb l’objectiu d’atansar aquest instruments als alumnes de sisè.