La revista ‘Descobrir' dedica, al seu número del mes de maig, un ampli especial als castells de l'Anoia

El dimarts, 3 de maig, a les 19h i a la sala petita de l’Ateneu Cinema, es durà a terme la presentació d’aquesta publicació amb entrada lliure

La revista Descobrir dedica, al seu número del mes de maig, un ampli especial als castells de l’Anoia. La publicació fa un extens recorregut per les fortificacions i la història medieval de la comarca, recordant episodis rellevants i acompanyant els diferents reportatges amb espectaculars fotografies de Maria Rosa Vila i Magí Sanjosé. Els texts han estat elaborats per Daniel González, Maria Garganté i Pepa Mañé.

El contingut s’estructura en tres grans blocs, directament relacionats amb els reis i els senyors que hi van deixar petjada. A l’Anoia Est, sota l’ombra de Jaume I el Conqueridor, destaquen les fortaleses de Claramunt, Òdena, Castellolí, Piera i Cabrera. Al Nord, marcat per les lluites de Guifré el Pilós contra els sarraïns, ho fan els castells de Castellfollit de Riubregós, Boixadors, Jorba i Calonge, així com la Torre de la Manresana. I a l’Anoia Oest s’hi troben els grans vestigis de l’època de la Marca Hispànica i el regnat de Pere III el Cerimoniós, amb edificacions com les de Tous, Montbui, Miralles, Vilademàger o Orpí.

S’hi inclou, a més, informació de com visitar cada castell, dels elements naturals i patrimonials d’interès que els envolten i dels principals municipis del territori que conserven vestigis i elements medievals. També s’hi pot trobar una guia pràctica amb recursos turístics, d’allotjament o de gastronomia, útils per a completar la visita a la comarca. L’especial el tanca un article de l’escriptora i articulista, Teresa Roig, que porta per títol Un panda a l’Anoia.

El conseller de Turisme, Dani Gutiérrez, celebra que “una publicació referent en l’àmbit del turisme de proximitat com és Descobrir, faci aquest complet recorregut visual i històric pels castells i paisatges de l’Anoia”. Això referma, assegura, “el nostre convenciment que la comarca té uns grans actius per esdevenir un pol d’atracció turística, a Catalunya i més enllà, per atraure cada cop més persones que busquin un turisme actiu amb experiències autèntiques”.

La revista Descobrir es podrà adquirir als quioscos i llibreries durant el mes de maig i dimarts vinent, dia 3, a les 19h, se’n farà una presentació pública a Igualada. Comptarà amb la presència del director de la revista, Joan Morales, i del conseller de Turisme de l’ens comarcal. Tindrà lloc a la sala petita de l’Ateneu Cinema i l’entrada serà lliure.