Igualada participa en el Let's Clean Up Europe amb dues jornades de neteja al voltant del riu

Les Jornades seran el 7 i 15 de maig la primera amb el Consell d’Infants i la segona oberta a tota la ciutadania

 

Un any més Igualada se suma al Let’s Clean Up Europe!, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i promoure alhora accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

A través del Departament de Medi Ambient i amb la col·laboració de l’empresa Graphic Packaging International -que ha aportat material per a la recollida-, s’organitzaran dues jornades de neteja. La primera tindrà lloc el dissabte 7 de maig i es farà amb les escoles a través del Consell d’Infants i la segona serà el diumenge 15 de maig per a tot el públic en general.

La jornada del 15 de maig és oberta a tot el públic i cal inscriure’s prèviament al correu medi.ambient@aj-igualada.net o trucant a l’ajuntament. El punt de trobada es comunicarà una vegada realitzada la inscripció.

La jornada, que començarà a les 10h i finalitzarà cap a les 12h, es planteja com una passejada vora riu on, a mesura que s’avança, els participants recullen la brossa trobada al pas i, en la mesura del possible, la separen per tipologies: envasos, vidre, paper i resta. A més de la neteja hi haurà un taller familiar adreçats als nens/es on es treballarà les problemàtiques associades ala presència de residus als entorns naturals i es buscaran alternatives.

És recomanable que les persones participants duguin pantalons i sabates tancades i còmodes, gorra, crema solar i beguda, preferentment en cantimplora o envàs reutilitzable, per evitar la generació de residus.

El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, explicava que “aquesta actuació té per objectiu sensibilitzar sobre el dret a gaudir d’un medi no degradat i el deure de conservar-lo i fomentar la participació social i ciutadana en la conservació dels nostres entorns naturals”. Vives afegia aquesta actuació s’inclou en el conjunt de millores s’estan desenvolupant per tal de protegir el riu Anoia com la recent prova pilot de xarxa anti tovalloletes o les accions de ciència ciutadana com “llegim el riu” o la makeathon impulsada conjuntament amb es espai Malla.