La pluja fa una treva pel Mercat Figueter de Capellades

La previsió meteorològica va anar canviant al llarg de la setmana i semblava apuntar que no hi hauria pluja a les hores del Mercat Figueter de Capellades.

Finalment es va acomplir el pronòstic i, tot i algunes gotes i un cel encapotat la major part del dia, es va poder gaudir el Mercat Figueter sense pluja.

Així també ho valora el regidor de Promoció Econòmica, Àngel Soteras, “molt contents d’haver pogut fer el Mercat Figueter. Érem conscients que hi havia moltes ganes de fira i que tot i la possibilitat d’haver de fer canvis o fins tot suspendre, havíem d’apurar totes les possibilitats per poder oferir a capelladins i visitants un esdeveniment com aquest. Com no podia ser d’altra manera, tot el personal de l’organització ha estat a l’alçada en una situació de tanta incertesa i la resposta de tothom -comerciants, firaires, entitats, públic... - ha estat espectacular”.

Els visitants de la fira es van trobar amb l’habitual circuït firal, ple de parades diverses, els comerços de Capellades oberts i entitats de la vila explicant els seus projectes. A diferents espais també s’havia instal·lat una decoració floral, recreant elements de folklore català, que també ha estat la temàtica escollida per decorar els aparadors de la vila. Aquest 21 de maig proper, Capellades acollirà la 1a. Mostra Infantil de Cultura Popular (InCulCAT), organitzada per Adifolk, amb l’objectiu de promoure la cultura popular infantil de Catalunya. Per això, en els parlaments inaugurals es va convidar el president de l’entitat, Ivan Besora, que va explicar les ganes de l’entitat de poder complir enguany amb aquesta cita ja suspesa anteriorment.

El primer a intervenir va ser l’alcalde de Capellades, Salvador Vives, qui va demanar aquesta treva per poder viure un Mercat Figueter molt esperat, després d’un any sense haver-ho pogut fer per la pandèmia. També va parlar el regidor de Promoció Econòmica, Àngel Soteras, qui va posar en valor l’esforç de totes les persones que fan possible el Mercat Figueter i alhora són mostra de la diversitat de la vila i va destacar el paper d’enllaç entre la tradició i l’adequació als nous temps que suposava l’esdeveniment.

A més de passejar per la fira també es va poder gaudir de la música de la Banda de l’Escola de Música de Capellades, que va tocar tot el matí i del concert de migdia i tarda del grup de folk d’Àngel Laguna.

També a migdia van sortir els Gegants de Capellades per ensenyar les noves rèpliques i els gegantets per entregar els premis del concurs infantil que s’ha fet per escollir els nous vestits que han d’estrenar el Capelló i la Miramar.

A la tarda es va fer un espectacle familiar al Teatre La Lliga amb la Cia. del Príncep Totilau que va pràcticament omplir l’espai amb les titelles de l’espectacle “El llop ferotge”.

Durant tot el dia a la plaça Verdaguer es va poder gaudir amb la Mostra de vins, caves i productes de proximitat, que va tenir molts participants.

També al matí es va poder visitar l’Abric Romaní i el Museu Molí Paperer amb entrada reduïda. A la primera planta del Museu es podrà visitar fins el 10 d’abril l’exposició NOSALTRES, organitzada des de l’Ajuntament de Capellades i la Taula de Dones. Aquest diumenge es van fer dues visites guiades i van tenir molt bona acollida. Per això els propers dissabtes i diumenges se seguiran fent a les 12 del migdia.