Visitem la seu de Carns Milà i coneixem Vakuno Selecto i els Olis Premium 4.Oleum

Dilluns vam participar com a membres de la FIHRT a una visita a Carns Milà per conèixer de més a prop la feina que duen a terme, i sobretot per conèixer Vakuno Selecto i els olis Premium 4.Oleum amb Frede Sancho
La FIHRT valora la potent indústria càrnia catalana que s'assenta sobre una producció ramadera sostenible, en una visita a Carns Milà, per conèixer la seva línea comercial Vakuno Selecto, i l'oli Premium 4.Oleum dirigida per Frede Sancho
Catalunya compta amb una potent indústria càrnia, que se sustenta sobre una producció ramadera capdavantera i sostenible.
El ric i divers patrimoni ramader és la base per al desenvolupament d'una indústria càrnia que, amb una xifra de negoci de gairebé 32.000 milions d'euros, ocupa el primer lloc de tota la indústria espanyola d'aliments i begudes, i suposa el 24% del valor de producció d'aquesta indústria.
El sector compte amb al voltant de 3.500 empreses, ocupa a gairebé 111.000 persones i està disseminat per tota la geografia espanyola, especialment en zones rurals, on s'assenten petites i mitjanes empreses i també importants grups empresarials, alguns d'ells líders a escala europea.
Des de la FIHRT s’ha destacat la capacitat del sector de produir qualitat, fonamental per a ampliar mercats i mantenir aquest lideratge.
Una vintena llarga de representants dels Gremis, Associacions i Col.lectius de la FIHRT, s’han desplaçat avui a la seu de Carns Milà, a Santa Oliva, per a visitar les seves instal.lacions i conèixer, de primera mà, tant la seu, com els productes amb els que treballen, destacant les carns vermelles de Galicia, i en especial la Vaca Gallega, comercialitzada a través de la referència Vakuno Selecto, sense oblidar altres elements complementaris, com els olis Premium 4.Oleum.
Aquest és un moment complex per al nostre sistema alimentari, a conseqüència de la sortida de la crisi derivada de la COVID-19, dels efectes de la sequera i de la invasió d'Ucraïna per Rússia. Frede Sancho, responsable de Carns Milà i propietari de 4.Oleum va exposar als participants la preocupació del sector per cóm fer front als increments del preu de l'energia i dels costos de producció, com és el cas de l'alimentació animal, sense obviar les conseqüències directes de la guerra a Ucraïna amb el blat i el pinso animal.
Frede Sancho també s’ha referit, parlant de Carns Milà, i sobretot de 4.Oleum de la innovació i la incorporació de les noves tecnologies que suposen elements clau per al futur del nostre sector, així com propiciar el coneixement per part de la societat sobre la diversitat dels nostres models productius. Angel Garcia, comercial de Vakuno Selecto va destacar que és molt important que "el conjunt de la societat tingui coneixement de com es produeixen els nostres aliments i l'esforç que hi ha darrere, des del punt de vista econòmic, social i mediambiental, així com de la diversitat, un dels elements principals de la nostra riquesa agroalimentària.
Espanya compta amb un dels patrimonis ramaders més rics d'Europa, amb 165 races autòctones, de les quals 25 estan classificades de foment i 140 en perill d'extinció.
Des de la FIHRT hem fet palesa la importància del consum de carn en una dieta equilibrada, encara que respectant totes les opcions alimentàries d'una societat lliure, i s’ha posat en valor la seva qualitat, varietat i seguretat.
Moltes d'aquestes produccions estan emparades sota les figures de qualitat diferenciada, com les Denominació d'Origen Protegida (DOP) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Des de la FIHRT apostem pel desenvolupament de la ramaderia i professional a través del segell 100% Raça Autòctona, al qual ja estan adherides 64 races.