Òdena celebra aquest diumenge la reformulada Fira de Sant Sebastià, la Fira de la Baronia d'Òdena

La mostra posa en valor el patrimoni cultural i històric del municipi

Òdena, recupera, la Fira de la Baronia en el marc de la celebració de Sant Sebastià, i en celebra aquest diumenge, 30 de gener,  la segona edició, desprès que l’any passat es va haver de suspendre donada l’evolució de la covid-19.

La Fira de Baronia d’enguany, igual que en la seva primera edició aplega les activitats ja tradicionals de la Fira de Sant Sebastià com l’aplec de sardanes, el joc de la cucanya i posa en relleu la història i el patrimoni local amb les visites guiades al castell. Així tradició i història es donaran de la mà en els diferents actes programats.

L’activitat començarà diumenge a partir de les 9 del matí, amb l’esmorzar popular a la brasa al parc de Sota el Balç. A partir de les 10h del matí engegarà el mercat històric de productes artesans dels països catalans. Serà una mostra de productes artesans tant de tipus alimentari com de factura manual: formatges naturals, escuts heràldics, joguines de fusta, mitologia, embotits, treballs de cuir, ceràmica, cristall, dolços i pastes medievals, sabons naturals, esmalts, icones, pa de figa, perfums..., També a les 10 tindrà lloc al pati del Centre Fraternal i Instrucitiu el joc de bitlles catalanes organizat pel Club de Bitlles Igualada.

A partir de tres quarts 11 a la plaça Major, les cobles de Bellpuig i Sant Jordi acompanyaran el XVII Aplec de sardanes, organitzat per Associació Cultural Colles Sardanistes d’Òdena i a les 12 del migdia, a la plaça Major s’iniciarà una nova edició del popular Joc de la cucanya, consistent a grimpar per un pal vertical només amb l’ajuda de braços i cames amb premis oferts pels comerços d’Òdena.

En el marc de la Fira no hi poden faltar les visites al castell d’Òdena i descoberta del patrimoni històric. Al llarg del matí es realitzaran tres sessions, a les 11h, 12h i 1h de la mà d’Anoia Patrimoni. La visita és gratuïta i la durada serà d'una hora. No cal inscripció prèvia. El punt de trobada serà al peu de la Torre del Castell