Igualada farà un reforç en matèria de seguretat ciutadana incrementant el nombre d'efectius policials i de càmeres

S’instal·laran més càmeres a les entrades i punts estratègics del polígon industrial de la ciutat
 
 

Aquest dimecres la tinenta d’Alcalde, Carlota Carner acompanyada dels responsables de la Policia ha presentat el pla de reforç de seguretat ciutadana que s’està duent a terme a la ciutat d’Igualada.

La tinenta d’alcalde, Carlota Carner, ha explicat que Igualada ha incrementat el número agents de proximitat presents a la ciutat. La plantilla de la Policia Local d’Igualada ha sumat vuit nous agents. Carner ha volgut recordar “que la tasca de la Policia Local és essencial i imprescindible, i aquestes incorporacions van en la línia de seguir reforçant la seguretat a la nostra ciutat i rejovenir la nostra plantilla”.

En aquest àmbit cal recordat també que la plantilla dels Mossos d’Esquadra ha tingut 20 noves incorporacions que s’afegiran a l’Àrea Bàsica Policial de l’Anoia.

Durant la compareixença municipal Carlota Carner també ha anunciat que aquest mateix dimecres l’Ajuntament s’ha reunit amb les Associacions de Veïns arran de la petició que havien fet en matèria de seguretat. Aquesta reunió s’ha realitzat amb amb les forces policials de la ciutat: el Cos de Mossos d’Esquadra, que és qui té la competència en seguretat ciutadana i també la Policia Local.

La tienta d’alcalde ha avançat alguna de les dades que ofereixen des de Mossos d’esquadra pel que fa a fets delictius a la ciutat. Carner ha explicat que del 2019 al 2021, tenint en compte que el 2020 ha estat un any atípic per la Covid, s’ha reduït un 15 % els fets delictius a Igualada. Un altre dada que ha donat carner és el nombre de fets delinqüencials per cada 1000 habitants. Una xifra que fins al setembre de 2021 està a 31,5. Carner ha dit que “és un dels indicadors més baixos dins de l’Àrea Policial de la Catalunya Central si comparem Igualada amb el Manresa o Vic, que són les poblacions que per nombre habitants ens podem comparar”.

Noves càmeres de videovigilància a les entrades de la ciutat i al polígon

Carner també ha anunciat que aquest proper 2022 s’instal·laran una vintena de noves càmeres de seguretat a les principals entrades i sortides de la ciutat i a diferents punts del polígon industrial de Les Comes en el  marc del pla de modernització del polígon i de forma consensuada amb l’Associació d’Empreses del Polígon industrial ja que és un punt en què que hi passa molta activitat.

Aquests punts de videovigilància, ha explicat Carner, “segueixen la feina feta per l’Ajuntament d’Igualada des de fa uns anys, per tal de tenir controlats els principals punts específics de la ciutat  i se sumen als 20 punts de vigilància que ja existeixen a Igualada i que compten amb gairebé 150 càmeres”.