El Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona treballen plegats per a impulsar i millorar la competitivitat del sector agroalimentari de l'Anoia

Els dos ens presenten l’Acció de Millora de la Competitivitat i Regeneració del Talent Agroalimentari de l’Anoia, emmarcada en el projecte Treball, Talent i Tecnologia (TTT)

El municipi de Piera ha estat l’escenari de la presentació del programa Acció de Millora de la Competitivitat i Regeneració del Talent Agroalimentari de l’Anoia, impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia, en el marc del projecte Treball, Talent i Tecnologia (TTT) de la Diputació de Barcelona.

La jornada va comptar amb la presència de la diputada presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació, Eva Menor, del vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, i de l’alcalde de Piera, Josep Llopart. S’hi va presentar el projecte TTT i, a continuació, l’esmentat programa, acompanyat d’una xerrada sobre innovació i talent en el sector agroalimentari.

L’Anoia és una comarca on l’entorn rural hi és ben present. Al territori actualment s’estan desenvolupant projectes de futur dins el sector agroalimentari, com són el Parc Rural del Montserrat i el Parc Agrari de la Conca d’Òdena, amb un sector agroalimentari que viu uns moments de canvi de model importants, de manera que és el moment d’obtenir un coneixement de la cadena de valor del sector per tal d’analitzar l’univers d’empreses, connexions i oportunitats que es poden generar ampliant la interacció entre elles. 

I és en aquest entorn que neix el programa Acció de Millora de la Competitivitat i Regeneració del Talent Agroalimentari de l’Anoia, amb un seguit d’actuacions per a millorar la competitivitat de les empreses i capacitar-les en la seva digitalització. Alhora, es vol apostar per fer possible el canvi generacional del talent i crear noves oportunitats de treball, motivant els més joves a conèixer aquest sector. La iniciativa agrupa 22 municipis de la comarca i la lidera el Consell amb la col·laboració de l’ens provincial.

Jordi Cuadras afirma que “volem una comarca amb una economia diversa on el sector primari, secundari i terciari siguin protagonistes del nostre teixit econòmic. El govern del Consell tenim molt clar que necessitem un sector agroalimentari potent perquè d’ell en depèn bona part de la nostra alimentació de proximitat, també la cura del nostre paisatge i també la viabilitat de molts municipis que han de fer front al fenomen del despoblament. Ara bé, som conscients que això no es pot contraposar mai a l’aposta que hem de fer també per la indústria i a la convicció de voler ser una comarca industrial. Al nostre territori hi cap tot i ho necessitem tot, per donar oportunitats a les 7.418 persones que no tenen feina”.

La iniciativa forma part del projecte Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona, que vol promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. Impulsa la tecnologia i l’acompanyament a la transició digital de persones, empreses i institucions cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu, solidari i igualitari.

Eva Menor destaca que “aquest projecte que es desenvolupa a l’Anoia, juntament amb els altres 66 que es fan a tota la província i que integren el programa Treball, Talent i Tecnologia, serviran per crear oportunitats de creixement econòmic, amb la transformació digital com a palanca de canvi”. “Un programa amb el qual confiem hi participin més de 2.600 empreses i on més de 3.000 persones puguin tenir accés a una nova feina”, afegeix la diputada.