Els Moixiganguers tornaran a la Plaça de l'Ajuntament aquest diumenge per celebrar la seva 27a Diada de la Colla

Els acompanyaran els Castellers de Vilafranca i els Xiquets de Reus en la primera actuació sense restriccions d’aforament des de la pandèmia

 

Aquest diumenge a les 12 del migdia, els Moixiganguers d’Igualada celebraran la 27a Diada de la Colla, per fer-ho tornaran a la plaça de l’Ajuntament desprès de molts mesos d’absència de castells a les places d’Igualada a causa de les restriccions marcades per la prevenció de la Covid.

Per fer encara més especial els Moixiganguers tornaran a la plaça acompanyats d’un cartell de luxe amb Els Castellers de Vilafranca i els Xiquets de Reus.

La presentació de la Diada de la Colla ha comptat amb la participació del regidor de Cultura, Pere Camps, el president dels Moixiganguers, Oriol Solà i el Cap de Colla, Jordi Moreno.

Camps ha destacat la feina que han fet els Moixiganguers durant aquest període en què no es podien fer actuacions. Una feina, ha matisat Camps, “no només d’assajos i de tècnica sinó també de trobada, de cohesió i d’unitat per mantenir ben viu el teixit de l’associació”.

El president, Oriol Solà ha posat en valor “la disposició de tothom a seguir treballant i reunint-se ja fos de forma presencial o telemàtica durant aquests mesos”. Solà ha explicat que la pandèmia a afectat a les colles castelleres obligant a molts mesos de total inactivitat, ara les colles lluiten per recuperar el nivell assolit i en aquestes primeres actuacions cal recuperar sensacions i tornar a reunir la massa social. 

Jordi Moreno, Cap de Colla dels Moixiganguers, ha volgut remarcar com “s’han adaptat els assajos d’aquests últims mesos a la situació, molts d’ells només en grups de 25 persones i d’altres destinats a formar a la quitxalla que ha anat creixent i renovant-se durant aquest temps”.

Pel que fa a la part més competitiva de la diada, els castellers de Vilafranca han demostrat ser la colla més en forma d’aquest inici sent la única colla que ha fet un castell de 8 fins ara. Aquest diumenge s’espera que els castells de vuit tornin a la plaça de l’Ajuntament amb la possibilitat, depenent de com vagin els assajos de la setmana, que s’hi afegeixin els Moixiganguers.