Eva Menor es reuneix amb representants locals de la comarca de l'Anoia per treballar conjuntament projectes de recuperació econòmica

La diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, l’alcalde d’Igualada i president de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, Marc Castells, i el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, acompanyats d’altres representants de la Diputació i dels ens locals convocats s’han trobat avui, a la seu de l’Ajuntament d’Igualada, per treballar i impulsar conjuntament iniciatives de recuperació econòmica després de la crisi ocasionada per la Covid-19.

Durant la trobada, la diputada Eva Menor ha explicat els diferents programes que actualment té en marxa la Diputació de Barcelona en matèria de desenvolupament econòmic i, especialment, aquells de recuperació econòmica arran de la crisi provocada per la Covid-19  i dels quals la comarca de l’Anoia se’n beneficia.

Entre d’altres, Menor ha parlat del projecte Treball, Talent, Tecnologia, dirigit a dones, joves, persones inactives i millora de l’ocupació i del que s’han atorgat 5 projectes a la comarca i s’han destinat 431.760,41 €. Així mateix, la diputada també ha parlat del projecte de Suport a l’Automoció, destinat a comarques amb índex d’especialització en el sector superior o igual al 25%, i pel qual destina a l’Anoia 29.972 €  i del Pla de Reactivació de l’Ocupació, del qual s’han atorgat 33 projectes a la comarca, i destinat 475.974 €.

A més, la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, ha recordat els serveis que ofereix la Diputació com els Centres Locals de Serveis a les Empreses o els Serveis Locals d’Ocupació, els serveis de màrqueting turístic i els projectes relacionats amb l’impuls i foment de l’activitat comercial, sectors fonamentals a la comarca.

Durant la reunió també s’ha tractat sobre el Pla de Recuperació europeu i els fons associats, que tenen per objectiu pal·liar els efectes de la COVID-19 i promoure la transformació econòmica. Així, s’ha parlat del projecte de Vies Blaves, que la seva primera fase d’actuació situada en la comarca de l’Anoia ha estat objecte de presentació a la convocatòria extraordinària dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació, sota el nom de “Vies Blaves Barcelona: recuperación de caminos fluviales naturales para un turismo sostenible (Via Blava Anoia Fase I), que es finança amb càrrec als Fons Next Generation de la UE, entre d’altres.

En aquest sentit, cal recordar que la Diputació de Barcelona està ajudant a rellançar el territori mitjançant la mapificació dels projectes locals existents, fomentant la participació i les aliances supralocals i sectorials per a la recuperació. Així, es posa a disposició del territori la seva infraestructura de suport i facilita que puguin beneficiar-se dels ajuts i les convocatòries en relació amb els fons europeus. Es pot consultar la informació sobre els projectes territorials a la pàgina web  https://www.diba.cat/web/next-diba.

Finalment, la reunió ha servit per aprofundir en les diferents problemàtiques i qüestions que preocupen a les institucions participants i per treballar en iniciatives d’interès comú.