La 32a Mostra Igualada ofereix 47 espectacles presencials i l'activitat professional en línia

A partir d’avui són a la venda les entrades a la fira, que retrà una atenció especial a les companyies catalanes

La fira, que convida a percebre diferent el que ens envolta amb l’eslògan ‘Mires o veus?’, acollirà 8 estrenes i prop d’un centenar de funcions en 15 espais

La Mostra PRO Catalan Arts reunirà virtualment professionals i estrenarà la Llotja Virtual amb presentacions, reunions ràpides, espectacles en streaming i moltes altres activitats

A partir d’avui ja es poden adquirir entrades per a la Mostra Igualada 2021, el mercat estratègic de les arts escèniques per a tots els públics del Departament de Cultura, que se celebrarà entre el 26 i el 30 de maig. La Mostra prepara una 32a edició excepcional amb un format híbrid, combinant l’activitat professional en línia i les propostes en viu, en una edició repensada i adaptada al present amb l’objectiu de garantir la màxima seguretat de tots els participants i amb la garantia d’excel·lència i qualitat de les propostes artístiques programades. Com a mercat, la Mostra Pro Catalan Arts és el punt de trobada anual dels professionals del sector amb una Llotja, enguany virtual, i activitats adreçades a companyies i programadors per proveir les programacions familiars d’arreu del territori.

El director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Miquel Curanta, destaca que la Mostra “és un esdeveniment de país per el teixit d’artistes i programadors que representa i que cal consolidar els nous models emergents per des d’aquesta perspectiva treballar des del Departament de Cultura per reinventar el mercats estratègics que permeten el foment, la promoció i la internacionalització de les empreses, artistes i companyies”.

La programació artística inclou propostes per a tots els públics que abordaran diverses temàtiques com la diversitat, la identitat de gènere, la crítica social, la incertesa a la joventut, el dol, la mort d’éssers estimats o el qüestionament de l’amor romàntic. Hi haurà teatre, dansa, circ i clown, titelles i música. Destaca entre d’altres, l’itinerari Per als més petits +0 dirigit als nadons de 0 a 3 anys i també les 10 propostes per atraure els joves al teatre que converteix la Mostra en una Fira on hi té cabuda tothom.

La 32a Mostra Igualada en xifres

Enguany la Mostra Igualada ha rebut més de 700 sol·licituds de companyies de les quals la direcció artística n’ha seleccionat 47. D’aquestes companyies, 39 són de Catalunya i 8 de la resta de l’Estat. Degut a la situació de pandèmia la Fira no comptarà amb la participació de companyies internacionals. Dels 47 espectacles que es podran veure, hi haurà 9 estrenes absolutes i un total de 94 funcions. La Mostra tindrà 15 espais d’actuació amb un aforament del 50% i tota la programació de carrer tindrà lloc en recintes a l’aire lliure amb accés limitat. Per fer més accessible i segmentar el volum de programació, la Mostra Igualada es divideix en 6 itineraris en funció de l’edat del públic al qual es dirigeixen els espectacles.

Mostra PRO Catalan Arts

Per tal d'adaptar-se a la nova situació, la Mostra Pro Catalan Arts, la marca d‘internacionalització de la cultura catalana, s'allarga un dia, de dimecres a divendres. A més, les activitats dirigides als professionals seran virtuals, cosa que permetrà participar de la Mostra a professionals no només catalans, sinó també estatals i internacionals.

Tot i que la programació d’espectacles serà presencial, enguany se substitueix la Llotja física per la Llotja Virtual, constituïnt-se com una eina important de relació amb els festivals, mercats i professionals estrangers, i que acollirà presentacions, reunions ràpides, espectacles en streaming i moltes altres activitats. A la secció professionals del web de la Mostra es detallen tots els avantatges d’acreditar-se a la fira, com per exemple invitacions i reduccions en el preu de les entrades, accés a l’espai virtual exclusiu per a professionals o inclusió de les dades de l’entitat al llistat de professionals. Per a qualsevol consulta i informació complementària es pot contactar directament amb la fira a professionals@mostraigualada.cat.