Una Agonia que s'allarga

La FEDERACIÓ D’HOSTALERIA DE LLEIDA, la FEDERACIÓ D'HOSTALERIA DE LES COMARQUES DE GIRONA, la FEDERACIÓ INTERCOMARCAL D'HOSTALERIA, RESTAURACIÓ I TURISME (FIHRT), l’ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS D’HOSTALERIA DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA (AEHT), i el GREMI DE RESTAURACIÓ DE BARCELONA, un cop confirmada la revisió de les condicions pels propers 15 dies, demanem al Govern que reconsideri l’horari acordat. Considerem ridícula l'ampliació d'horaris i continuem reclamant obrir a la franja de sopars. Tanmateix, som conscients que Salut no considera en cap cas aquesta possibilitat, raó per la qual, en cas de que no ho reconsideri, proposem una única franja horària, de les 7.30 a les 16.30h, de forma continua.

Sí, les mesures fetes públiques avui són dos hores i mitja més, però a la pràctica, sols afecta als bars, i és un horari amb baixa intensitat de públic (amb caràcter general ).

A nivells pràctics, els establiments no han d’anar obrint i tancant, el que suposa un daltabaix,  i d’aquesta manera es pot evitar l’efecte concentració a les hores de més afluència. Tanmateix això ens possibilita de fer una jornada laboral complerta, i el risc sanitari és mínim.

Volem posar sobre la taula que aquesta setmana, Dinamarca, un país europeu amb unes dimensions i població, similars a Catalunya, ha anunciat la creació d’un passaport sanitari. Des del sector s’ha fet una proposta semblant al Govern i la seva idoneïtat, simultaniejant la reactivació de l’economia i la vacunació, és evident.

Considerem vital, per la pervivència del sector, prendre una via en la que s’intenti garantir no haver de prendre mesures que incrementin les restriccions.

No cal dir que després d’escoltar novament la pròrroga de les restriccions per quinze dies més, passant del confinament municipal al comarcal, i allargant dues hores més l’activitat de la restauració, insuficients totalment,  trobem a faltar, com sempre, una línia clara de compensació al sector. En aquest sentit, us demanem un cop més que es faci un plantejament d’ajuts fins la primavera.

Un cop més volem mostrar el nostre malestar en al filtració de les mesures abans de parlar amb el propi sector. Són massa cops.

Interpel·lem novament al Govern per a que revisi les propostes que avui s’han detallat a la roda de premsa del PROCICAT i permetin l'obertura de les activitats de restauració amb servei en una franja més àmplia